06-11-2018

Bedankt, Marina...

Het voorbije weekend was voor ons een bijzonder druk weekend.  Actief in het Azelhof, met bijzonder goede prestaties.
We noteren graag 2 overwinningen van neef Jeroen De Winter en Gretel, waarbij ééntje in de LR proef op vrijdagavond, waar onze zoon Thibeau Spits hem op de 2e plaats volgde met Belissimo.    We genoten van de 2e plaats van Lauranne en Va-Vite in de 1.20m proef op zaterdag.    Op zondag was er 's ochtends de overwinning van Patrik met Javanna in de 1.35m proef, ook Juragold liet zich nog eens opmerkingen met een 5e plaats, op donderdag was hij ook al 2e in de 1.40m GP Qualifier.
Vooral Thibeau liet zich nog eens opmerken, hij reed een ijzersterke GP en barrage met Belissimo, goed voor de 3e plaats..  Onze dochter Catherine Spits deed het ook prima met een 3e plaats in de 1.10m pony rubriek in Oud-Heverlee.  Cleostrade in topvorm...

En toch wordt het hier stil..  Gisterenochtend een eerste berichtje dat de firma Horsewhip gesloten was wegens overlijden.   De eerste keer dat ik vreesde, het zal Marina toch niet zijn...  Zo snel kon het allemaal toch niet gaan...  Hoe lang geleden heeft ze het verdict van haar ziekte gekregen?  Een dik half jaar geleden?   Iemand die heel haar leven lang, alleen maar gegeven heeft. 

In de winkel Horsewhip, gekend als de betere ruitersportzaak bij ons in de buurt, gaf ze telkens het juiste advies.  
Ze gaf moed,  telkens dat berichtje om succes te wensen voor belangrijkere wedstrijden,  een duim als er een goed resultaat was, of ze wist een minder resultaat weer te relativeren.  

Enkele jaren zijn we elke donderdagavond samen gaan zwemmen.  We noemden jou ons Duracell-konijn.  Zonder veel praten, altijd door werken, baantjes trekken.   Steeds een doel voor ogen.   Hebben we niet eens gevierd dat je jouw 5000e baantje had getrokken in het Leylandbad?

Want ook dat sierde je. Werken maar ook tijd maken voor gezelligheid.   Jij stond mee aan de wieg van de Groentenjumping.  Sterker nog, je hebt het mee uitgebouwd tot wat het nu is, en je hebt er onrechtstreeks mee voor gezorgd dat we ook het lessenpakket aan andere kinderen hebben uitgebreid.  
De basis was belangrijk, kinderen op een goede manier kansen geven om kennis te maken met de paardensport.    Je was een voorstander van de inrichting van de ponywedstrijden, en dat niemand van de kinderen met lege handen naar huis mocht.     Je werkte zelf hard, en maakte jaren ook de planning van de medewerkers op de Groentenjumping.   Jouw man Eric vond het allemaal prima, jullie waren een top koppel!  

Je was terecht enorm fier op jouw zonen Tom en Sven.    Acheraf kwamen Liesje en Dorien er bij, en hoe fier was je op jouw kleinkinderen Fien, Roosje en Tuur.       Je gaf aan dat je het wat rustiger aan wilde, om veel tijd te maken voor de kinderen.  Een terechte keuze,   we konden terugvallen op de lijnen die jij voor ons had uitgestippeld.  

Ook Dorien en Sven begonnen met een manège, je hebt in de Mustang ook zeker met jouw frisse ideeën, en veel energie, de juiste richting aangegeven.   Het is niet te vatten, dat iemand met zo'n gezonde levensstijl als Marina, toch ook getroffen kan worden door die vieze ziekte..    Ze heeft gestreden, en we zijn allemaal gepakt op snelheid..    Het zwembad was ondertussen afgebroken, onze vaste traditie doorbroken,  op 22 oktober had je me nog via een berichtje laten weten dat alles op een laag pitje stond, dat de chemo wel aanslaat, maar veel krachten van je vroeg.   Maar dat je niet ging opgeven...    En dan terug die gekende dikke duim van je....  

En zo zijn we terug tot het besef wat belangrijk is in het leven...  

We wensen de familie van Marina heel veel sterkte toe bij dit enorme verlies..

Bedankt, Marina, voor wie je was.. Uniek...