01-10-2009

Het nationaal tornooi LRV sluit zomerseizoen af, BWP Auction opent winterseizoen.

Nu zondag zal er héél wat volk toestromen in Weelde Ravels, voor het nationale tornooi LRV.
Weelde Ravels, tegen de Nederlandse grens, waar schoonbroer Johan en Diane Spits - Kooremans wonen en zich inzetten op de ponyhoeve.
Vorige week waren ze met de pony's naar Ardooie gegaan, en daar had neefje Pieter Spits een nationale titel in dressuur met Galinka (D, B2). Het zijn goede ruiters, en ze kunnen ook werken met de pony's. Ook Mini-Sherlock heeft het gebracht in dressuur tot op het nationaal tornooi in Ardooie.
Dit weekend komt Mini-Sherlock terug naar onze stal in St-Katelijne-Waver. Onze jongens Marnick en Thibeau hebben een jaar in LRV Merksplas gereden, en de afstand bleek toch een probleem. Marnick kiest meer en meer voor de pony's in plaats voor het voetbal, en hij zal voortaan Mini-Sherlock rijden, en dit bij de rijvereniging van Kontich. Langs deze weg willen we iedereen van LRV Merksplas én Kontich bedanken voor de gastvrijheid. En zeker ook een grote "dankjewel" aan Pieter en Jorich, die van een "wilde" Mini-Sherlock op anderhalf jaar tijd er een welopgevoede pony van hebben gemaakt.
Volgend weekend organiseert het BWP een promotieweekend rond de veiling van BWP veulens, met springrubrieken. Marnick zal er ook bij in het Azelhof, bij de springrubrieken voor de pony's op zondag.
We zullen daar het hele weekend goed aanwezig zijn, in het Azelhof van 9 tot 11 oktober.
Op de veulenveiling van 10 oktober zijn er bovendien veulens geselecteerd van onze hengsten Va-Vite, Vertigo én Catalano.

Jailhouse Rock FL (Catalano x Latano), gefokt door Frank Lenaerts

Jorinde van 't Goovahof (Catalano x Argentinus), gefokt door Willy Goovaerts

Jumbo (Vertigo Saint Benoit x Skippy II), gefokt door Gunther De Bock

Jacinto Dwerse Hagen (Va-Vite x Gotspé), deze hengst is van onze eigen fokkerij, uit de halfzus van Withney vd Dwerse Hagen.

In ieder geval wensen we de organisatie en alle deelnemers alle succes toe, zowel nu zondag in Weelde-Ravels, als het volgende weekend in het Azelhof!
http://www.bwpauctionantwerp.be