12-10-2009

BWP Auction Antwerp, Wrangler, Va-Vite en Catalano klaar voor het grotere werk.

Het weekend zit er op, en het is druk geweest, dat mag wel gezegd worden!
Een ideale voorbereiding voor het indoorseizoen, en dan kunnen we voor ons zelf uitmaken welke paarden er al klaar voor zijn.
Onze 7-jarige hengsten groeien in hun werk, en voor Patrik ziet het er goed uit. Catalano en Va-Vite waren de nummers 1 en 2 in de Grote Prijs. Rond half 1 's nachts mocht Wrangler zich ook nog laten zien, na afloop van de veiling, voor de Masters.
Na de 4e ronde bleven er nog 3 combinaties foutloos, en zo kwam er een barrage. Davy Gielis en Jan Vinckier kregen in deze barrage één fout. Patrik en Wrangler mochten als laatste binnen, en moesten gewoon nul blijven. Toch ging Patrik heel erg snel, voor het geval er per ongeluk toch een balk zou vallen, maar dit gebeurde niet, en zo kon Wrangler tonen wat hij waard was, en won hij de masters.
Lang vieren konden we het niet doen, want om 8u 's ochtends mochten we terug in het Azelhof zijn met de jongens.

Vrijdagochtend mocht ik nog met Marnick met spoed naar de dokter, na een trap van een pony. Het zag er naar uit dat hij niet zou kunnen rijden, en de dokter adviseerde ook een weekje rust. Hij ging zaterdagochtend toch proberen, en met de hulp van Jef Goossens werden de pony's goed getraind en netjes gewassen. Het ging wel lukken!
Op zondag ging het inderdaad goed met mini-Sherlock, al meteen foutloos. Met Jennifer (foto) mag er nog wat geoefend worden, want het liep mis op de voorlaatste hindernis. Ook Thibeau was 2x foutloos met Tamara en Indian. Daarna moesten we ons heel snel gaan klaar maken, voor iets echt belangrijk, de doop van kleine Katie Clee.
We waren maar één minuutje te laat, maar dat werd toch voor peter Patrik door de vingers gezien.
Net na de doopviering kregen Julie en Joe telefoon van schoonbroer in spé Daniel Deusser, om hen te feliciteren. Caroline beloofde een kaars te branden om wat geluk te brengen in Oslo.
Daniel Deusser miste inderdaad het doopfeest van Katie, maar niet de start van de wereldbeker. Hij werd toch maar knap 5e met Aboyeur. Winst was voor Zwitserland, met Daniel Etter (Peu à Peu) en Pius Schweizer (Ulysse) op de 1e en 2e plaats.

We willen na afloop van het weekend onze schoonbroer Erik De Winter bedanken. Hij geeft onze pony-ruiters altijd zoveel moed om verder te gaan. Hij heeft zich enorm ingezet om het afgelopen weekend mogelijk te maken. Ook de veiling mag een succes genoemd worden, niet de grote uitschieters in prijzen, maar alles realistisch.
Zowel Erik en ons Wendy bekijken alles nuchter en rustig, en zo komen er ook resultaten bij hun zonen. Jorgen heeft een proef gewonnen met Obelix, en Jeroen had met zijn beide pony's één balkje in de Grote Prijs voor de pony's. En dan weten ze al dat iedereen tevreden is, gewoon volgende keer wat meer geluk! Winst in de Grote Prijs voor de pony's was voor Domien De Swert met Playboy. Hij gaat ook naar Hagelstein, de school die ondertussen ook al echte topsporters herbergt. Ook onze jongens gaan naar Hagelstein, maar het is toch vooral Mats Rits die de aandacht naar zich toe mag trekken door als 16-jarige Hagelstein-student zo sterk te presteren bij Germinal Beerschot. We komen zelf van Hagelstein, en we zijn daar toch ook wel een beetje fier op! Goed, zo!
http://events.horses.nl/2009/oslo/results/results.htm