19-10-2009

Winst voor Pilar Cordon in Saint-Lô met Herald, Withney 6e met 1 tijdfout.

In de Grote Prijs van Saint-Lô behaalden slechts 5 combinaties de barrage. 12 hondersten van een seconde was Patrik te traag om te kunnen herkansen in de barrage, maar we zijn dan toch ook wel bijzonder tevreden met de 6e plaats.
Bovendien een mooie en verdiende winnaar in Saint-Lô, de immer sympathieke Pilar Cordon, vriendin van Gilbert De Roock.
De vrouwen presteerden ook in Hulsterlo sterk, want Marjan De Wachter werd er 5e in de Grote Prijs. Voor Delphine Goemaere hetzelfde verdict als voor Patrik vandaag. Eén tijdfout voor haar, waardoor ze de barrage met Rexar du Houssoit moest missen.

Bij de familie Vandervleuten zal er morgen ook gevierd worden. Zoon Michael werd mooi 3e in de Grote Prijs van Saint-Lô. Ook vader Erik eindigde op de 3e plaats, in de wereldbeker van Helsinki.

Hier heeft Patrik geen tijd om wat dan ook te vieren. Momenteel wil hij de kansen benutten die hij krijgt. Daardoor heeft hij vrijdagavond de dankavond gemist ter gelegenheid van het afscheid van vader Laurent Spits binnen LRV. Ook collega en afscheidnemend provinciaal bestuurslid Jef Van Herck werd gelijkertijd gehuldigd.
Gelukkig geraakte Laurent net op tijd op zijn eigen feestje. Hij had eerst, samen met Kamiel, de paarden richting Saint-Lô gebracht. En zo wordt de extra tijd die vrij komt door het "pensioen" bij LRV, toch zinvol benut. Met dat dagje langer thuis, daar kunnen ook de kinderen heel blij mee zijn. Morgenvroeg zullen ze terug afscheid mogen nemen van hun papa. De wedstrijd in Tripoli vindt plaats op woensdag, donderdag en vrijdag.
http://events.horses.nl/2009/helsinki/results/results.htm