16-11-2009

Tijd, een kostbaar begrip...

Zaterdagavond 14 november. Eén van de belangrijkste of toch meest gedoteerde wedstrijden van het jaar, live te volgen op Eurosport.
We zouden er een gezellige TV-avond van maken. Volgens het programma en de kranten, zou het allemaal rond 19.30u beginnen. Patrik was te gebrand om het te volgen, en hij had opgevangen dat het al om 18u begon. Allemaal op tijd dus voor het scherm, wij toch in alle geval.. Maar er zullen er toch veel zelf geen glimp meer hebben opgevangen van de prijsuitreiking. Diegenen die de TV te laat hebben opgezet, kunnen wel eens vloeken, maar voor de rest mag dat snel vergeten worden. Bij Jos Lansink was het direct duidelijk wat "tijd" kan betekenen.
We zaten op het puntje van onze stoel, toen hij als laatste binnen kwam in de barrage van 4. Het was duidelijk dat de tijd van Michel Robert best te verbeteren viel, want de 2 eerste barragekandidaten kregen 1 fout in een tijd die 3 seconden sneller was. Jos bleef knap foutloos, maar we hebben toch ook van in onze zetel hard gevloekt, toen we de ranking "2" zagen. Dertien hondersten van een seconden waren Jos en Valentina trager.. Een verschil van niets, maar 120.000 euro minder prijzengeld. Dat kan tellen. Ook al is 180.000 euro ontvangen ook best aantrekkelijk, dat zouden we ons toch mogen voorstellen!

In ieder geval hadden alle kleinkindjes Ceulemans het ook mee gevolgd, en zij mochten op zondag hun best doen op de pony-indoor in Leest. Bij hen gaat het voor de eer en een beker, maar ze zijn er toch weer voor gegaan gisteren. Als een trotse bompa stond "vake Jos" te waken over de bekers die de klein mannen al hadden gewonnen. Julie en Mieke Ceuterick hadden ieder al minstens één reeks gewonnen, Jeroen en Jorgen De Winter hadden ook wel enkele bekers bij elkaar, en ook onze Marnick die voor de eerste keer barrage mocht rijden, liet zien dat hij dit handig kon, en mocht ook al 2 bekers ontvangen.
Zonder dat wij zeggen hoe ze moeten draaien, om tijd te winnen, dokteren ze dat zelf uit. Soms lukt dat, soms iets minder, maar ze blijven sportief.
Of ze dat van vake Jos hebben, dat is maar de vraag. Op een gegeven ogenblik komt hij naar buiten, en fluistert hij Jeroen iets in het oor. "Als Jorgen sebiet foutloos zou zijn met Roos, rij jij dan rustig, hé Jeroen. Jorgen mag ook eens winnen."
Jeroen kon er niet goed aan uit, maar ik vroeg direct of er misschien een weddenschap was? Toen kwam de aap uit de mouw. Hij had dus gegokt dat Jorgen zou winnen. Gokchinees Ye in het voetbal, gokbelg Jos in de jumping.
Ons jongens doen niet mee aan wedstrijdvervalsing, en Jeroen ging er echt wel voor met Eclips. En de weddenschap? We mogen gewoon geloven in onze Jorgen. Hij kwam binnen met Roos en verbeterde weliswaar nog de tijd van Jeroen.. En weer was die weddenschap gewonnen.. Maar dan op een eerlijke manier!
Tijd, het is een fantastische tijd bij de pony's. Een tijd om te koesteren en van te genieten.
Deze week wordt het weer ernstig. Het is misschien heel wat minder dan wat er in Doha op het spel stond, maar we willen er toch voor gaan.
Deze week is het jumping Wieze, het begint allemaal op donderdag. Patrik zal deelnemen met Cyber, Alvaceno en Wrangler vd Withoeve. En wij maken graag tijd om te gaan supporteren!