16-05-2010

Pech in de Grote Prijs voor Patrik en Withney, 1 balk in de omloop.

Spijtig, geen enkele Belg slaagde er in Linz in de barrage van de Grote Prijs te behalen.
Patrik en Withney kregen 1 balk in de omloop, wat op zich geen slecht resultaat is.
Ook Aluna (Niels Bruynseels) en Utopia (Pieter Devos) toonden hun vorm, maar hadden ook met pech af te rekenen.
Slechts 1 ruiter bleef foutloos in de barrage, Stein Endresen. En zo ging de overwinning naar Noorwegen.
Op zaterdagavond stond het "Championat of Linz" ook zwaar aan de maat. Het werd een heuse opdracht voor Cyber van Vrijhern, die het tot op de voorlaatste hindernis foutloos deed. De punten worden gegeven aan de finish, en Patrik slaagde er nog in om nog 10 punten te vergaren..
Eén slechte afstand met de fout, en een volte voor de laatste hindernis. Dat heet leergeld betalen, vooral het goede onthouden dat "Sieberke" ook de moeilijke proeven met veel lef blijft springen. Pieter Devos deed het bijzonder knap met een tweede plaats. Quilaja v St Maarten (Kannan) is bijzonder competitief, dat mochten we in de Grote Prijs van Antwerpen al ondervinden. Pieter Devos moest enkel Thomas Fruhmann voor zich dulden.
De missie van de Belgen in Linz was zeker al volbracht met de goede prestatie in de landenprijs.
Sinds vorige week wist Patrik al dat hij ook opgeroepen was voor een volgende landenprijs, die in Sopot, het tweede weekend van juni. Een ander team zal tussendoor de landenprijs van Lissabon springen. De Belgische ruiters hebben duidelijk hun missie. Proberen om volgend jaar terug op het hoogste niveau in de jumpingsport mee te draaien.
Ook Patrik heeft zichzelf een extra opdracht gegeven. Hij wil zo graag dit jaar nog top 100 op de FEI-ranking halen. Zijn beste ranking ooit was nummer 101, momenteel vertoeft hij op plaats 111. Om dat doel te bereiken, hebben we toch een extra inspanning gedaan. Meer hierover volgt één van de dagen..

We gaan volgende week alvast proberen nog wat extra FEI punten te sprokkelen in Frankrijk. Withney mag dan even bekomen. Werk aan de winkel voor o.a. Wrangler en Va-Vite. Zij mogen volgend weekend hun best gaan doen in Bethune, voor een driesterrenwedstrijd.
Patrik zal niet de enige zijn die de internationale toer op gaat. Ook ons neefje Jeroen De Winter mikt een trap hoger. Hij mag nog dicht in de buurt blijven voor de internationale jumpingwedstrijd voor de jeugd in Bonheiden.
Jeroen rekent alvast op Flor en Bolero. En onze steun, daar kan hij ook op rekenen!

Als je meedoet op het hogere niveau, is het niet altijd even simpel. We hebben het zelf weer mogen ondervinden. Na enkele tegenvallende prestaties, begon de moed toch in de schoenen van Patrik te zakken. De bemoedigende woorden van Joe Clee deden ons nadenken "The high's are really high, and the low's make you a man."
Ook Marc Van Dijck had op voorhand enkele nuttige tips meegegeven, wat zeker mee zal bijgedragen hebben tot de nulronde in de landenprijs.
Jumping een individuele sport? We denken het niet!

Het goede onthouden, dat mag Kelly Janssens ook doen van het voorbije VOR-amazonekampioenschap. Een finaleplaats zat er dit jaar voor Kelly net niet in. Maar een 3e plaats (Trinity) en 5e plaats met Viking in de troosting, dat is ook niet slecht! Kersvers kampioene voor de Vor is geworden; Kirsten Rombauts. Mooi, mooi.
De overwinning in de Grote Prijs CSN Gold Herselt kwam ook richting St-Katelijne-Waver. Na een wekenlange blessure is Jules Van Roosbroeck terug actief, en dat zullen we allemaal geweten hebben! Proficiat, Jules en Cabriolet Z!
http://www.sportergebnisse.at/Ergebnisse/2010ergebnisse/08csio_linz/Bewerbe.htm