02-08-2010

Grote Prijs Beervelde, genieten van topsport, winst voor Gert-Jan Brugginck.

Het zat Patrik niet echt mee in Beervelde. In de Grote Prijs zag het er zo lang héél erg goed uit voor Patrik met Withney. De moeilijkste lijnen waren al foutloos gepasseerd, en tot op de derde laatste hindernis leek de barrage binnen handbereik. Maar de punten worden dus wel pas aan finish gegeven.. Sneuvelen met de finish in zicht, het kan zo maar eens gebeuren.
Wat hadden we graag in de barrage gezeten. Het werd een barrage om duimen en vingers van af te lekken.
De ruiters gingen ervoor, dat was duidelijk. Winst ging uiteindelijk naar de Nederlandse ruiter Gert-Jan Brugginck met Andrea, maar de Belgische ruiters hebben het hem knap lastig gemaakt.
Kristof Cleeren (Blue Boy) op 2, Marc Van Dijck (Valencia) op de derde plaats. Wij waren bijzonder blij om ook Maurice Van Roosbroeck en Dylano opnieuw vooraan te mogen zien bij de prijsuitreiking op de 4e plaats. Enkele jaren geleden won Cento Lano zelf hier de GP juniors, en bijna was het gelukt voor één van zijn kinderen om de GP op zijn naam te schrijven. Net niet dus, maar wel bijzonder dichtbij geweest.

Hengsten moeten presteren, dat heeft Va-Vite toch ook wel gedaan in Beervelde. Op zaterdag behaalde Patrik en Va-Vite de barrage van de kleine Grote Prijs. De tijd was bijzonder kort, maar ze gingen in de fout, en zouden 11e worden.
Op zondag moest Va-Vite als eerste binnen in de 1.45m proef, een proef rechtstreeks op tijd. Een vlotte nulrit, waar ze uiteindelijk 6e mee zouden worden. Winst voor Marlon Zanotelli, net iets sneller dan Olivier Philippaerts (Boris vh Kluizenbos).

Jumping Beervelde zit er op, met dank aan de organisatie, en dank aan het talrijk opgekomen publiek.
Jumping, dat moet je beleven, dat is meer dan resultaten alleen. Een wedstrijd zonder publiek, dat is geen wedstrijd.
Onze dank gaat ook uit naar de sponsors, en dan zeker naar Euphony. Ze waren duidelijk zichtbaar in Beervelde. Vorig jaar kwam Patrik als Euphony-ruiter duidelijk in beeld met winst in de Grote Prijs. Dit jaar was Marc Van Dijck de sterkhouder met de 3e plaats in de GP met de Euphony outfit. Mooi zo!
http://www.flanders-horse-event.be/_html/main-jp.php?taal=nl&page=jp_prog