25-09-2010

Patrik en Withney mee naar finale in het Belgisch Kampioenschap.

Het is al enkele jaren geleden dat je maar 8 strafpunten mag hebben om naar die finale van het Belgisch Kampioenschap te gaan.
De voorbije jaren mocht je 12 strafpunten verzamelen om door te stoten, maar nu mocht er niet teveel fout gaan.
Wij kregen met Withney in beide manches telkens 1 fout, 8 strafpunten dus.
Een favorietenrol is er niet meer voor ons weggerold, maar we willen het ook niet minimaliseren naar een figurantenrol. We zijn gewoon blij dat Withney er voor de 4e keer op rij in slaagt om zich te kwalificeren voor deze finale. Als 8-jarige stond ze er al, een jaartje later wist Patrik zowel Withney als Sherlock te plaatsen voor de finale, en kreeg Sherlock de voorkeur. Vorig jaar in Kapellen vertrokken Patrik en Withney met een blanco score naar die finale, maar zat er enkel een top 10 plaats in.
Dit jaar vertrekken we zonder verwachtingen, maar verwachten we wel veel van het kampioenschap in het algemeen. Het is al spannend geweest om het te volgen, en leider in het klassement Ludo Philippaerts zal vast en zeker morgen die druk nog wat opvoeren..
Morgen weten we of Ludo zijn 7e titel op zak mag steken, en telkens met een ander paard. Straffe toeren. Er zijn ook enkele straffe dames in het kampioenschap. Annelies Vorselmans heeft al 2 demonstratie-rondes getoond met Cayak DH. Cayak is bij ons op stal opgegroeid tot zijn 8 jaar, en het is een fijn weerzien zo. Judy-Ann Melchior is ook in super vorm. Haar toppaard Cha Cha Z zal ondertussen onderweg naar Kentucky zijn, maar ze wist zich als enige met 2 paarden knap te plaatsen, en mag dus kiezen tussen Carry Z (8 ptn) en Cold As Ice (5 ptn). Grote progressie is er ook gemaakt door Karline De Brabander met Bamako de Muze. Enkel een voetje in het water in de eerste omloop, en gisteren een tijdfout. De manier waarop Karline het deed, heel overtuigend, en altijd met de glimlach. Ook gevestigde waarden Evelyne Blaton (Haruba) en Gudrun Patteet (Carlino) staan momenteel slechts op 4 strafpunten, en maken nog alle kans. Er mag dus gerust een amazone bij op het podium.

In het Belgisch Kampioenschap worden de strafpunten van de eerste manches mee genomen.
In de finales bij de jonge paarden begint het van nul af aan. Daar wordt zeker een barrage gereden voor de wereldtitel. Op het Belgisch Kampioenschap wordt enkel een barrage tegen de tijd gereden bij ex eaquo's om de 3 medailles te kunnen uitreiken.

Startlijsten en meer info via volgende link.
http://events.1point.nl/2010/lanaken/results/results.htm