06-10-2010

De Belgen knokken zich terug in wedstrijd, van 15e naar 8e plaats!

Na de eerste omloop van Dirk Demeersman lieten de Belgische supporters even hun hoofden hangen. 16 strafpunten was veel, te veel als dit niet het schrapresultaat zou worden. Na de ijzersterke rit van Judy-Ann Melchior met Cha Cha Z kreeg iedereen terug moed. Na de nulrit van Philippe Lejeune werd het Belgisch kamp bijna half zot. Philippe verzekerde zich op dat moment van een top 6 plaats, en het zou uiteindelijk zelf de 3e plaats in de individuele rangschikking worden!
Maar het teamresultaat is ook van enorm belang, en dus werd het uitkijken naar de prestatie van Jos Lankink en Valentina. In het jachtparcours verliep het niet volgens plan, maar vandaag was het een overtuigende nulronde! België stijgt zo van de 15e plaats naar de 8e plaats, en de verschillen zijn miniem te noemen. Duitsland staat aan de leiding met 17,80 punten, voor Brazilië (18,49), gastland Verenigde Staten (18,69), Canada (18,93), Frankrijk (20.32), Saoudi Arabië (21,48), Australië (21,87), en België op 22,70 punten.

In het indidueel klassement leidt Khaled Al Eid. Het is geen verrassing, want hij heeft zeker één van de meest getalenteerde paarden onder zich, Presley Boy (Concorde x Damiro). Zij totaliseerden tot dusver 2,1 strafpunten. Rodrigo Pessoa blijft op de 2e plaats met 2,8 punten voor de bijzonder sterke Vigo d'Arsouilles met Lejeune met 3,11 punten.
Op woensdagavond hebben we de 2e manche van de landenprijs. We hopen met zijn allen op een top 5 plaats voor onze Belgen. De 25 beste individuele ruiters mogen op vrijdag terug in de piste. Uiteindelijk mogen op zaterdagavond de beste 4 ruiters in de ring voor de ruiterwissel. Het zou fantastisch zijn als Philippe Lejeune daar zou kunnen bij zijn!

Supporters heeft hij zeker genoeg. Niet enkel de eigenaars van Vigo zijn er bij (Katia, Karline en Christophe De Brabander), maar ook vader Pierre Lejeune is mee naar Kentucky gevlogen. Hij heeft gisteren getoond dat hij een echte plantrekker is. Bij aankomst wou hij toch op het hotel van de ruiters zijn zoon Philippe gaan bezoeken. Hij had een taxi besteld, maar die liet te lang op zich wachten. Hij zag een pizza-verdeler juist een pizza leveren, en hij vroeg of hij hem niet zou kunnen afzetten aan het juiste hotel. Dat zou dan 15 dollar kosten. De man had er niet bij gezegd dat hij nog op een 5-tal andere plaatsen moest gaan pizza's leveren..
Hij is er uiteindelijk toch geraakt, en dat is het bijzonderste.

We hebben vandaag met zijn allen genoten van topsport. Heel wat goede paarden, hier en daar een echte verrassing.

Alle resultaten via de link.
http://www.alltechfeigames.com/competition/results/results.aspx?idCalendar=10&id=234