09-01-2011

Nagenieten op zondagochtend; de feestveiling was top !

Op alle gebied mogen we spreken van een geslaagde avond. Geen incidenten, alles goed verlopen, prima ambiance, wat willen we nog meer!

Op een viertal paarden na, zullen onze paarden allemaal van eigenaar wisselen. We zijn onze kopers en alle aanwezigen en medewerkers enorm dankbaar.

Enkele weetjes: Honduras Dwerse Hagen (vader: Balouco, het paard op onze cover), zal in de toekomst gereden worden door Joe Clee. Hij wordt mede-eigenaar, samen met Jan De Vos en Patrik Spits.

Het veulentje Viace Houston (Va-Vite x Withney vd Dwerse Hagen) vertrekt naar de stal van Gilbert De Roock en Pilar Cordon. Zij zal daar alle kansen krijgen om het ver te brengen.

De hengst Can Remember zal verhuizen naar de stal van Paul en Ingrid Inghels-Naessens (Stal Het Waaihof).

Gibraltar Dwerse Hagen (Conquest x Orlando) blijft eveneens in België, hij gaat naar Wim en Hilde Maenhout.

De hengst Caspar (Verdi x Ramiro) zal zijn taak als dekhengst vervullen bij de familie Schelstraete in België.

Zafir (v. Oramé), die piekfijn werd voorgereden door onze neef Jeroen De Winter, mag het vliegtuig op, richting Iran.

Het duurste paard van de veiling was Ensor van de Donkhoeve. Hij werd aangekocht door Axel Verlooy (Eurohorse), voor een bedrag van 87.000 euro... Dat kan tellen!

Er waren enkele hartverwarmende momenten. Niet enkel wanneer de prijzen de hoogte ingingen, daar krijg je het ook wel warm van...
Maar ook in de kleinere dingen schuilt dikwijls iets heel groots.
Onze chef d'équipe Philippe Guerdat bijvoorbeeld.
Uitgerekend hij koopt de pony Lover. De verkoopsom van deze pony wordt geschonken aan de ruiters, in de vorm van extra prijzengeld tijdens de groentenjumping.
Wat hij al heeft gegeven voor onze ruiters, dat is al heel wat. Met het behalen van promotie naar Super League, Olympisch ticket, bronzen en gouden medaille in Kentucky, en dan nog eens dit gebaar !
Onze hoed af, en héél veel dankbaarheid.

Een tweede dankbaar moment, moeten we toeschrijven aan opa Gaston Ceuterick. Ons nichtje Mieke Ceuterick was echt verliefd op "Hartje". De echte naam van Hartje is Vivaldi, 3/4 broer van Topinambour, maar zijn bles heeft de vorm van een hartje. Mieke heeft haar hart op haar tong, dus iedereen wist dat ze daar zo zot van was. Binnen enkele jaren zal Mieke ook de overstap maken naar de paarden, en opa Gaston Ceuterick heeft er voor gezorgd, dat Hartje blijft. Achteraf heeft de andere opa, vake Jos Ceulemans, zijn groot hart ook getoond, en zijn er speciale afspraken gemaakt. Mieke heeft haar hartewens Vivaldi, en binnen enkele jaren zal je dit duo zeker nog aan de slag zien!

Zo'n avond organiseren dat doe je niet alleen, er zijn heel veel helpende handen geweest, we stonden er als een team.

We hebben geprobeerd om het een avond met verrassingen te maken. We gaan de huldiging van onze neef Jeroen niet vergeten. Ze hebben zelf de pony geveild. Ook veilingmeester Jos Ceulemans deed opnieuw een poging om een verrassing te veilen. En wat was dat daar allemaal met die zatte ober? Gelukkig hadden we Kamiel Michiels om die man naar veiligere oorden te brengen..

Het belangrijkste van vandaag: "Bedankt!!"