17-01-2011

Discovery S wint hoofdrubriek in Azelhof, de jeugd was aan zet in Kontich.

Het zat er aan te komen; de laatste keer in Hulsterlo zagen we dat de 8-jarige vosse merrie Discovery (Nabab x Heartbreaker) in vorm zat. Dat resulteerde in een mooie foutloze omloop, maar nog geen klassement.
Nu zaterdag is het wel gelukt. In de 1.35m proef in het Azelhof bleef ze dubbel foutloos, en dit was meteen goed voor de overwinning!
Ze liet toch meteen onze Wrangler achter haar, die de dag voorheen de proef 1.30 had gewonnen. Wrangler kreeg 1 fout.
Ook Ambassador was er terug bij. Hij lijkt hersteld te zijn van zijn blessure. Ambassador had er terug heel veel zin in, hij ging weer snel, zonder overdreven zot te doen, maar toch.. Patrik dacht dat die tijd wel moest volstaan om de proef 1.20m te pakken. De speaker meldde dat hij op dat moment de 2e tijd had. Achteraf zag hij Danny Van Es een heel snelle tijd rijden, met de winst. Maar dan bleef het voor Patrik toch wachten tot aan de prijsuitreiking om te zien wie dan toch nog sneller had geweest dan Ambassador.
Het was ons eigen fokprodukt notabene, Viking van de Dwerse Hagen (Flamenco de Semilly), met als amazone Kelly Janssens. De 2 wittekoppen, zorgden voor de verrassing.

De gewestelijke wedstrijden, het is een leuk tussendoortje, ideaal om terug op te bouwen, de paarden vertrouwen te geven.
Ook met de pony's werd het een uitstap naar de gewestelijke wedstrijd in Kontich.
Iemand anders had het optelsommetje voor ons gemaakt. Onze 7 kleinkindjes Ceulemans hadden in totaal 21 pony's mee..
Niet te verschieten dat we ook in evenredigheid héél veel bekers mee naar huis hebben mogen nemen..

Ze hebben allemaal wel één of meerdere rubrieken gewonnen; mooi zo! Nu zaterdag mogen ze het allemaal nog eens overdoen, dan is het een thuismatch. De indoor van LRV Koningshooikt wordt bij ons in de piste ingericht. Of we dan ook mogen spreken van thuisvoordeel? Dat valt af te wachten.
Supporters gaan ze dan eigenlijk niet hebben. Die trekken allemaal naar de BWP hengstenkeuring in Moorsele..
http://www.bwp.be/_html/hengsten.php?page=deelnemers&stb=1