27-01-2011

Na wintersport, de Winterequestriannights van 10 tot 13 februari...

De sport lijkt momenteel op een laag pitje. We waren er ook even toe verplicht, gezien de gezondheidsproblemen waar onze toppers mee te kampen hebben.
Het was niet enkel Withney die ons zorgen baarde, maar er was ook Va-Vite die niet meer in vorm leek.
Va-Vite gaat absoluut de goede kant op, en is echt kracht aan het inwinnen, zo ervaren we het op de trainingen.
Hij zal zeker terug te zien zijn tijdens de Grote Prijs van de Winter Equestrian Nights in februari.
Voor Withney is het niet duidelijk wanneer ze terug in het werk mag komen, er is nog maar weinig beterschap merkbaar.
Even kalm blijven, dat is de boodschap.

Misschien dan wel nuttig dat Patrik uitgerekend volgende week vertrekt op wintersport. Allemaal met jonge gasten; onze bijna 40-jarige voelt zich nog wel heel jeugdig..

Als hij dan terugkomt, zijn er meteen de wedstrijden in het Azelhof. Een weekje later gaat hij op stage in Duitsland, en dan hebben we de internationale wedstrijd in Gent (van 25 tot 27 februari).

Vooral op onze agenda schrijven we de Groentenjumping op. Dit jaar doen we het over 2 weken.
Het eerste weekend (van 1 tot 3 april) is voorbehouden voor de nationale wedstrijden (witte piste) en LRV (graspiste). Dat wordt de echte Groentenjumping, waar we met ons heel team paraat staan.
Het tweede weekend (van 8 tot 10 april) houden we het iets bescheidener, maar ook wel gezellig, voor de ruiters van de VOR (witte piste).

We zijn stilaan bekomen van de feestveiling, op naar de volgende organisatie. Binnen 14 dagen zal het hier op de website al aangepast zijn, en het hele programma wordt dan verduidelijkt.

Maar dus eerst passeren op die Winter Equestrian Nights, waar de organisatie kosten noch moeite spaart om er iets leuks mee te doen. Op voorhand hadden we geopteerd om de proef van de 4-jarige dekhengsten op vrijdagavond te sponsoren. In november dachten we nog dat dit "onze" proef zou kunnen worden. Met hengsten als Can Remember (Diamant x Cash), Cupido (Numero Uno x Padinus) en Caspar (Verdi x Ramiro), dachten we inderdaad wel iets te kunnen betekenen. 2 maanden later ziet het er al helemaal anders uit. Cupido is aan het herstellen van een operatie na een blessure die hij had opgelopen in december, Can Remember en Caspar kunnen wel evt meedoen voor hun andere eigenaar na het succes van de feestveiling. We kunnen ons ook nog altijd achter Vondel DH Z van schoonbroer Erik De Winter zetten, hij is toch ons fokprodukt, van onze hengst Va-Vite.. In de andere proeven zullen we uiteraard onze beste troeven inzetten.
http://www.winterequestriannights.be