29-08-2011

Uletta is een familiepaard... Gisteren voor neef Jeroen, deze week voor nonkel Patrik.

Een familiepaard, we durven het al wel eens oneerbiedig zeggen tegen een paard dat redelijk lang in de rug is, en waar je met 3 of 4 tegelijk zou kunnen opzitten.
Als we over Uletta praten, dan doen we dit met alle respect, want zij is toch wel één van onze beste paarden.
Dit jaar haalde ze een 6e plaats op het BK van de 7-jarige paarden samen met Patrik Spits. Daarna mocht onze neef Jeroen De Winter rekenen op Uletta voor de Children-rubrieken. Het Belgische Kampioenschap van deze scholieren heeft Jeroen dus met die zilveren medaille prima gedaan.
Tijd voor rust krijgt Uletta even niet. Nonkel Patrik Spits laat er geen gras over groeien, en kan Uletta al best gebruiken volgend weekend, als hij op concours gaat naar CSI*** Pezinok in Slovakije. Gaan eveneens mee, halfzus Cashmira DH Z (Cento Lano x Heartbreaker) en Va-Vite.
Dit weekend liet Va-Vite op de CSI** Bonheiden zien dat hij er helemaal klaar voor is.
Op zaterdagavond was hij in de 1.45m kleine GP foutloos. Door een zware stortbui werd er in onderling overleg besproken om geen barrage te rijden, en kwam hij zo mee op de ex aequo 1e plaats. Op zondag was er in de GP 1 fout voor Patrik en Va-Vite, dus geen barrage. Winst in de GP van Bonheiden was voor Olivier Philippaerts met Sjoeke, voor Tiago Ribas da Costa, Sam Polleunis en Niels Bruynseels.
http://www.vip.sk/sk/rozalka