29-04-2012

Met dank aan Euphony; sponsor in de spotlight.

Presteren in Jumping Antwerpen, waar de wereldtop aanwezig is. Op voorhand straffe uitspraken doen, dat hebben we al wel afgeleerd. We hoopten vooral dat we konden rekenen op de paarden die we bij hadden. We wilden vooral ook goed presteren voor Euphony, mede-hoofdsponsor in Jumping Antwerpen. Uit dankbaarheid voor de steun die we van hen mogen ontvangen, wilden we maar al te graag iets terug geven. Ook daarom wou Patrik graag starten in de Euphony 6 bars op vrijdagavond. We verklaarden hem eerst half zot dat hij het zou doen met Lady Mc Beth. Onze 8-jarige dochter van Limbus lijkt op het eerste zicht geen krachtpatser. Ze heeft ons toch enorm verrast met haar optreden in die 6-bars. Zelfs in de 3e ronde was ze niet onder de indruk als ze over de hindernis van 1.90m moest springen! Er kwam eerder een lichte fout, en daardoor moest ze het lijntje met als laatste hindernis 2.05m niet meer springen.. Toch wel een opluchting! Courtney Vince werd daar de terechte winnaar, en ondernam een poging om het Euphony record van 2.17m te verpulveren. Bij haar lukte het ei zo na, met een lichte fout. Bij Peder Fredrickson hield het paard het daar voor bekeken.
Zaterdagochtend kwam Lady Mc Beth een laatste keer in actie tijdens Jumping Antwerpen. De proef 1.45m zal voor haar ineens een makkie geworden zijn, want ze deed het helemaal foutloos. Tussen de wereldtop is snel niet snel genoeg, maar we waren best tevreden met de 9e plaats.

Ondertussen heeft onze Withney ook gedaan wat we gehoopt hadden. Ze heeft de kwalificatie voor de Grote Prijs binnen gehaald, op zaterdag was er een spijtige fout in de 1.50m proef. Ze is er terug bij, en daar kunnen we alleen maar heel tevreden mee zijn. Het wordt dus uitkijken naar de Grote Prijs op zondagnamiddag. We hebben 2 ijzers in het vuur, want we hopen ook dat het goed mag verlopen voor Gregory Wathelet en onze Euphony Cadjanine Z. Gregory is in Antwerpen alvast dé man in vorm, dus wie weet?!

Zaterdagavond is het publiek verwend met de speedproef, barema C. Er was 23.000 euro te verdelen over 31 starters, en dan worden er geen oefenrondjes gereden. Patrik had de pech om vooraan in de proef te moeten, met Wrangler. Wrangler had al een topweekend achter de rug, met een 5e en 6e plaats. Hij nam een goede start, nam niet teveel risico's, en kreeg met 1 fout een relatief goede tijd. Die tijd was lang goed voor een klassement. Op het laatste ging het alsmaar sneller en sneller, alsof er geen hindernissen meer stonden.
Rik Hemeryck toonde nog eens waarom hij "the Smile of Belgium" wordt genoemd, en eiste een hoofdrol en de overwinning in deze rubriek.
Wie de hoofdrol zal spelen in de Grote Prijs, dat zien we straks, omstreeks 14.45u. Wie er niet live kan bij zijn, wordt op zijn wenken bediend. Ook Sporza zal de nodige aandacht hieraan geven. Live kan het ook gevolgd worden via horse-live.be.

Jumping is veel meer dan sport alleen. Het is ook een ontmoetingsplaats. Altijd fijn om nieuwe mensen te leren kennen, maar ook leuk om oude trouwe paarden tegen te komen. Onze Cyber van Vrijhern was ook aanwezig in Antwerpen, met zijn eigenaar Andrew Ziegler, vader van Caitlin. De Canadese amazone rijdt de Gold Tour met o.a. Valencia (ex Marc Van Dijck). Het was zo mooi om Cyber aan het werk te zien in de bronze tour. Hier en daar moet Cyber zich wel eens reppen omdat de afstand niet perfect uitkomt. Hij heeft het vermogen om dat te doen, en om dan achteraf die dankbaarheid van die ruiter te kunnen zien, dat is voor ons het allermooiste geschenk. In Antwerpen kreeg dit duo tijdfouten. Op de foto een bewijs dat Cyberke ook wel heel snel kan zijn..
http://www.jumpingantwerpen.be/website.php?taal=nl&page=home