28-09-2012

Fier op Withney, 5e finale op een BK op evenveel deelnames.

Op zaterdagavond zal de nieuwe Belgisch Kampioen seniors gekend zijn.
Via de bijlage kan je de voorlopige klassering terug vinden.
Withney is er bij!! Het is gisteren dan wel nagelbijten geweest tot aan de laatste hindernis... Tot nu toe is het al een boeiend kampioenschap geweest, met toch enkele verrassingen. Er mocht niet teveel fout gaan om naar de finale te mogen.

In de eerste manche, een jachtparcours, moesten Patrik en Withney als eerste de piste binnen.
Niet direct een voordeel, maar Patrik besloot meteen ook voor de tijd te gaan. Een goede beslissing, want onderweg viel er één balk uit de lepels, waarvoor 4 strafseconden werden gerekend.
De proef werd gewonnen door Rik Hemeryck met Papillon Z. De tijd van Rik was daardoor bepalend om de strafpunten te kennen. Het verschil in tijd werd gedeeld in 2, daardoor kwamen we op 7.50/2 = 3.75 punten.
De tweede manche kon voor Patrik niet slechter beginnen. Meteen een fout op hindernis 1! We wisten dat we voor de rest niet de minste fout konden permitteren, om de finale te halen.
Patrik en Withney konden de rest van het parcours goed afwerken. Met hun totaal van 7.75 punten zijn ze nog goed voor de voorlopige 11e plaats, waarbij de eerste 16 door mogen naar de finale.
Op voorhand zouden we voor deze finaleplaats getekend hebben, maar uiteraard is er ook wel even een lichte ontgoocheling met die fout van gisteren, op notabene de simpelste hindernis.

We zijn echt wel heel fier op de manier waarop Withney het gedaan heeft tot nu toe.
Met een goed gevoel trekken we naar die finale op zaterdagavond. Voor ons is er niets te verliezen, een podiumplaats lijkt ook niet meer haalbaar. Gewoon proberen nog goed te presteren, en mee genieten van een boeiend kampioenschap.
Voor Dirk Demeersman, die momenteel het klassement aanvoert met Bufero, zou het zijn 1e Belgische kampioenstitel kunnen zijn. Nog 2 belangrijke omlopen te gaan!

Bijna was Veneto, zoon van Withney met Va-Vite, ook gekwalificeerd voor de finale bij de 5-jarigen. Spijtig genoeg die ene fout in de 2e manche, nadat de eerste manche wel foutloos was.
Valetta (Va-Vite x Thunder vd Zuuthoeve) bleef ook al foutloos in de eerste omloop bij de 5-jarigen. Ze slaagde daar, samen met Jonas Vervoort, nog eens in tijdens de 2e manche. We zien Jonas en Valetta graag terug zondagochtend in de finale van het Wereldkampioenschap van de 5-jarige paarden!
http://results.scgvisual.com/2012/lanaken/index1.html