28-12-2012

Zowel Withney en Uletta starten uitstekend in Mechelen, allebei 4e !!

De 1.40m proef Prijs Nekkerhal was de openingsproef voor de CSI*****- ruiters. Voor velen werd het een "oefenrondje", en Patrik wil bewust in Mechelen geen oefenrondjes rijden, maar als het even kan, een goed resultaat neerzetten.

Hij mocht daarvoor rekenen op de goede wil van Uletta, dochter van Cento Lano. Onze Uletta wil het soms te spectaculair doen, en verliest zo wel wat tijd in de lucht. Toch een prima foutloze en vlotte omloop, goed voor de 4e plaats. De overwinning ging naar de Britse ruiter Guy Williams met een Belgisch paard Bijou vd Vijfheide.

De proef 1.50m KBC Verzekeringen was de eerste CSI***** proef die meetelde voor de FEI-ranking, dus ook mooi gedoteerd. Oefenrondjes werden hier niet meer gereden, en 19 combinaties plaatsten zich voor de barrage.
Zo ook Patrik met onze Withney!! Hij moest meteen als 2e de piste binnen. Zijn tijd van 34.62 seconden bleef lang goed voor de leiding, tot dat Harry Smolders en Regina de piste binnen kwamen. Iedereen weet dat ze super snel kunnen gaan, maar toch had Harry er ook meer dan 34 seconden voor nodig.. Harry zou deze leiderspositie niet meer uit handen geven. Nog 2 ruiters nestelden zich tussen Harry en Patrik. Niet de minste; voor Japan was het voormalig Wereldbekerwinnaar te Mechelen; Eiken Sato (Esperante). Op een 3e plaats niemand minder dan Olympisch Kampioen Steve Guerdat (Chips).

Net geen podiumplaatsen voor Patrik vandaag, maar 2 toprondes, waar we alleen maar heel erg tevreden over kunnen zijn.

In de afsluitende 6-barenproef was het net niet voor Patrik en Comptesse in de eerste ronde. Etoile M (Toulon x Lys) hebben we van dichtbij gekend. Van hem wisten we al lang dat hij heel wat in zijn mars heeft. Vandaag heeft hij het ook aan het Mechelse publiek getoond, samen met Donaat Brondeel. Ze werden knap 3e in de Euphony 6 bars. Winst was er voor Max Kuhner en Coeur de Lion, een tweede plaats voor Euphony ruiter Rob De Bruyn (Apple Juice).

Op vrijdag 28 december komt Patrik 2x in actie. De eerste keer wordt dat met Comptesse vd Withoeve in de proef Speed and Handiness. Vorig jaar kon Patrik nog rekenen op Wrangler vd Withoeve voor de speedproeven. Wrangler is voor een jaar vertrokken naar Nico Vanderplaetsen. Wrangler blijft met dezelfde mentaliteit zijn proeven springen, en dat is een winnaarsmentaliteit. Heel mooi voor Nico en Wrangler, met een tweede plaats in de 1.20m proef ATC De wilde.

Withney heeft ook zo'n prima mentaliteit, ze wil het beste van zichzelf geven. Op vrijdagavond is er een bijzonder zware opdracht voor haar met de Grote Prijs Topsport Vlaanderen. Benieuwd of Withney daar nog voor een stunt kan zorgen?! Zaterdag wordt een rustdag voor Withney, om haar krachten te sparen tegen de Wereldbeker op zondag. Toch wel heel spannend..
http://results.scgvisual.com/2012/mechelen/r5.html