09-06-2009

Hoogtestage voor Stijn Baert in Duisburg.

Elke ruiter voelt zich thuis op een bepaalde hoogte. Als je een tijdje de hogere concoursen niet meer springt, rij je niet met hetzelfde vertrouwen.
Stijn Baert reed vorige week de hengsten Cyber en Catalano bij de 7-jarige paarden, en hij vond zelf het juiste ritme niet. Stijn kon wel voelen dat de hengsten heel wat vermogen hebben, en dat hij eigenlijk die proeven wel met vertrouwen zou moeten kunnen rijden. Op die hoogten rijden, dat moet je toch een beetje onderhouden.

Geen nood, dan krijgt Stijn de kans om met Catalano en Cyber op "hoogtestage" te gaan naar Duisburg, waar ze de 1.40m proef mogen springen op zaterdagnamiddag.
Eerder op de dag zal Stijn ook deelnemen met andere paarden, waaronder Butterfly van de Padenborre. Deze bruine merrie is pas toegekomen op onze stal, en het zou wel eens een aanwinst kunnen zijn.
Butterfly is een Quickstar-dochter uit Hymalaya vd Padenborre (Fleuri du Manoir). Butterfly had al succes bij de 7-jarige paarden in de nationale cyclus met Nico Leemans, en mag na een ingelaste pauze om embryo's te spoelen, opnieuw in de sport. We geven ze dan nu ook rustig de tijd om in vorm te komen.
We willen de eigenaars Erik en Martine Nagels bedanken voor dit vertrouwen.

Patrik zal er niet bij zijn in Duisburg, hij vertrekt donderdag terug naar Portugal voor de driesterrenwedstrijd in Ponte de Lima. Withney is momenteel onderweg naar huis, Ambassador en Alvaceno zullen ginder hun best mogen doen!