12-09-2009

Sterke prestaties van Va-Vite en Butterfly in Chantilly.

Sinds de maand mei is de merrie Butterfly vd Padenborre bij ons op stal gekomen. Eigenares Martine zou in Chantilly haar verjaardag vieren, en dan moet je als ruiter proberen te presteren, dat zou al een cadeau op zich zijn.
Het liep in het jachtparcours allemaal goed en vlot, tot op de voorlaatste hindernis... Daar kwam spijtig genoeg de fout met de 4 strafseconden tot gevolg.
Zeker spijtig. Want in de goed gedoteerde proef, hadden we zonder deze fout enkel de snelle Italiaanse ruiter Gianni Govoni voor ons moeten dulden.. Nu moesten we tevreden zijn met de 15e plaats en een volgprijs, maar als het er in zit, moet het er gewoon een keer uitkomen.
Hetzelfde scenario voor Va-Vite in de dikke 1.50m proef op zaterdagavond. Op vrijdag wist Withney haar alvast te kwalificeren voor de Grote Prijs, met 1 fout in de barrage.
Daardoor kreeg Withney rust op zaterdag, en mocht Va-Vite aantreden in de 1.50m proef, rechtstreeks op tijd.
Het is toch altijd uitkijken hoe een paard met deze hoogte en moeilijkheid omgaat, maar het was voor de jonge Va-Vite zeker geen probleem. Hij kreeg 1 fout, en liet een echt goede indruk na. Winst in de 1.50m proef was voor de Britse amazone Laura Renwick. Op vrijdag wist Frederick Cattebeke zich met Queros de Bioagrico alvast te kwalificeren voor de Grote Prijs. Ook Rik Hemeryck kon door een foutloze omloop op zaterdag met Quarco de Kerambars een ticket bemachtigen voor deelname aan deze Grote Prijs, waar maar liefst 80.000 euro te verdelen valt. We moeten genieten van de laatste dag in Chantilly. Volgend jaar zal deelnemen voor Patrik in Chantilly quasi uitgesloten zijn. Dan komt er in de plaats een manche van de Global Champions Tour. Jan Tops had vandaag alvast de plannen in de hand, en het zal er volgend jaar enigzins anders uit zien. We zijn al lang tevreden met de accomodatie zoals we ze nu zien, nu nog dat tikkeltje geluk morgen, en dan blijft Chantilly voor ons onvergetelijk..
http://www.jump-results.com/OPEN/chantilly09.htm