22-11-2009

Wrangler 4e in kleine Grote Prijs CSI*** Wieze!!

Hoe tevreden kan je zijn? Wij zijn vandaag bijzonder tevreden. Gisteren zat Patrik nog in zak en as zat na een mindere ronde van Cyber, en hij zocht voor zichzelf nog steeds een oorzaak hiervoor. Ook met Ambassador ontbrak er dat tikkeltje geluk, maar dan zorgde Wrangler in de kleine Grote Prijs wel voor de verrassing.
Er stond een moeilijk omloop te springen, echt wel selectief, waarbij toch nog 16 combinaties van de 80 starters zich wisten te kwalificeren voor de barrage, waaronder Patrik met Wrangler.
Er waren genoeg snelle jongens in die barrage, maar Wrangler deed opnieuw dapper wat van hem verwacht werd. Eén bocht mislukte een beetje, waar toch wat tijd verloren werd, maar toch mooi foutloos, redelijk snel en daarmee een knappe 4e plaats. Binnen was meteen de kwalificatie voor de Grote Prijs, binnen zijn weer enkele FEI-rankingspunten en wat prijzengeld, en binnen is vooral dat goed gevoel.
Proficiat aan de eigenaars, Jozef en Nancy, die weeral trouw op post waren. Winst was opnieuw voor Dirk Demeersman met Tymoon, voor de Nederlandse ruiters Harry Smolders (Oliver) en Vincent Voorn (Audi's Reflexion). En net achter deze snelle jongens, Patrik dus met Wrangler.
Ook vanuit het Azelhof kregen we goed nieuws. Onze 2-jarige hengst Carabas DH (Caretino x Landmeister) wist zich met een 11e plaats in het vrijspringen te selecteren voor de finale in Jumping Mechelen. Na het vrijspringen waren het de selecties voor de Darco-cup, waar drie paarden van een zelfde vaderdier een team vormen.
Geen enkel team slaagde er in om 3 foutloze ritten te laten noteren. Het team van Heartbreaker (Electra Dwerse Hagen, Don G en Va-Vite) werd 2e, met 1 fout en de 2e kortste tijd, en is er zo dan ook bij in de finale! Knap werk van Jorien Livens, pas overgekomen van de pony's naar de paarden, die met Electra, een paard dat ze van nul af aan heeft opgeleerd, een sterke rit heeft gereden. En over Heartbreaker gesproken, op vrijdag won Joe Clee met Dollar van 't Eigenlo (v. Heartbreaker) de 1.30m proef in het Azelhof. Voor een 6-jarige kan dat tellen! Het laatste hebben we van Dollar zeker nog niet gezien.
Voor onze stal is het een succesvol weekend geweest. We zijn al best tevreden, maar kijken toch uit naar zondag. Dan gaat onze aandacht zeker uit naar Wieze, en hopen we dat Cyber, Ambassador en Wrangler nog iets kunnen presteren. Dat zou zeker een fijn verjaardagskado zijn voor Patrik, die maandag 38 wordt.
http://www.hippo-assistance.be//agenda.php