12-01-2010

Op vrijdagavond BWP hengstengala, zaterdagavond veiling in Moorsele.

De BWP-hengstenkeuring, voor de hengstenhouders begint het bijzonder spannend te worden. Dit jaar hebben we er zelf ook enkele ingeschreven.
Voor de jonge hengsten wordt het een hele ervaring. Ze zullen vanaf woensdagavond in Moorsele blijven, waar het voor hen op donderdag begint, met de keuring aan de hand.
Op vrijdag en zaterdag springen de kandidaat-dekhengsten in vrijheid.
Vrijdagavond is er het hengstengala, waar de reeds gekeurde dekhengsten zich (hopelijk) van hun beste kant laten zien.
Dit jaar mogen ook de 8-jarige dekhengsten competitief aan de slag, waar vorig jaar de 7-jarigen de oudste waren.
Tijdens Jumping Mechelen bleken Opium Van het Waaihof met Koen Vereecke de sterksten in die jaargang. We hebben Opium als Opium de Salbris een hele tijd bij ons op stal gehad, en we konden die overwinning dan zeker appreciŽren!
In Mechelen kreeg Cyber af te rekenen met pech in de barrage, maar Cyber liet in Mechelen in 't algemeen een heel goede indruk na. Cyber zal er vrijdag zeker bij zijn in Moorsele. Ook Vertigo zal samen met Patrik bij de 5-jarige hengsten deelnemen.
Op zaterdagavond vindt de eerste veiling plaats van de kandidaat-dekhengsten. Enkel de hengsten die de eerste dag van de jury "groen licht" krijgen, en zich kandidaat hebben gesteld voor de veiling, zullen effectief geveild worden op zaterdagavond. Omdat we het nieuwe initiatief willen ondersteunen, hebben we Herodes van 't Hofke (Heartbreaker x Lys de Darmen) kandidaat gesteld voor deze veiling.
Een marathon-veiling kan het niet worden. Momenteel hebben zich 16 hengsten kandidaat gesteld.

Ondertussen blijven we de paarden van onze veiling naar hun nieuwe eigenaars brengen. Vorige vrijdag is Urena vd Vrombautshoeve goed aangekomen in Munchen. Het is toch een opsteker dat niemand minder dan Max KŁhner haar heeft gekocht. Hij zag haar aan het werk bij het vrijspringen in Mechelen, waar ze nog 9e werd. Via de telefoon heeft hij op 2 januari mee geboden, en hij was bijzonder tevreden dat hij haar heeft kunnen kopen. Waarschijnlijk komt er een vervolg aan de veiling, met een nieuwe editie, en dan moeten we de paarden van de eerste veiling toch wat kunnen opvolgen. Niet zo eenvoudig als ze verhuizen naar o.a. TsjechiŽ, Frankrijk, Duitsland,.. maar toch ook nog heel wat in BelgiŽ. Gelukkig maar!
http://www.bwp.be/_html/main.php?stb=1&page=home