16-01-2010

Vondel DH Z (v. Va-Vite), Herodes (v. Heartbreaker) en Carabas een stap verder!

Met drie hengsten naar de hengstenkeuring gaan, en alle drie mogen ze door naar zaterdag! Laat ons dan zeker hopen dat we één of meerdere gekeurde dekhengsten mogen hebben in maart, nadat ze zich onder de zadel moeten presenteren in De Warre.. Maar eerst hopen dat ze op zaterdagavond ook groen licht krijgen om naar de Warre te gaan, afwachten dus!

Voorlopig hebben Vondel (Va-Vite x Darco), Herodes (Heartbreaker x Lys de Darmen) en Carabas (Caretino x Landmeister) het voortreffelijk gedaan.
De familie Ceulemans was gisteren zeker tevreden. Niet alleen is de familie groter geworden, want nichtje Katrien en Philippe zijn de trotse ouders geworden van hun 2e dochtertje Nanou. Katrien is de dochter van Herman Ceulemans, broer van Jos. Proficiat!!
Maar dan hebben we natuurlijk ook nog Paul Ceulemans, één van de andere broers. Zijn zoon Kristof heeft ook de paardenmicrobe gekregen. Naast Sherlock heeft hij ook geïnvesteerd in jong talent, m.n. Homerus E (v. Quidam de Revel). Ook Homerus is een stapje dichter bij zijn goedkeuring, en mag zich zaterdag nogmaals tonen op de sprong.

Bijna alles prima dus, maar het geluk was niet aan onze kant bij het hengstengala op vrijdagavond.
Van Vertigo Saint Benoit kunnen we momenteel nog niet veel zeggen. De hengst wil super zijn best doen, maar hij weet soms nog niet goed hoe hij zijn grote lijf moet gebruiken. Momenteel heeft nog te weinig kilometers gedaan, maar daar gaat dit jaar verandering in komen. Hij bereikte gisteren de barrage, waar Patrik niet te snel, maar gewoon vlot wou rijden. Vertigo kreeg 2 fouten in het einde van zijn barrage. Weeral een ervaring rijker voor de zoon van Ogano Sitte.
Wie al veel kilometers op zijn teller heeft, dat is onze Cyber. Hij had er gisteren weer zin in, zoals altijd. Op de laatste hindernis tikte hij licht, maar die balk lag toch wel op de grond.. Niets aan te doen! Nochtans hadden we graag ook in de barrage geweest, waar nu de winst ging bij de 7- en 8-jarige hengsten naar Diabeau met Vincent Lambrecht.
De 6-jarigen werden gewonnen door de nieuwe combinatie; Niels Bruynseels en Echo van 't Spieveld. De man in vorm bleek Kurt Declerck. Met winst bij de 5-jarigen en de 2e en 3e plaats bij de 6-jarigen laat hij meteen zien dat ze dit seizoen rekening met hem mogen houden. We zullen blijven trainen, we hebben het begrepen!
Even moest Patrik wel slikken.. Hij zag dat er andere 7-jarige hengsten gehuldigd werden door het BWP als elite-hengst, en aan zijn Cyber hadden ze niet gedacht.. Nochtans toont Cyber zich nu al met succes op 1.50m parcoursen. Misschien valt die eer hem later wel te beurt, daar is het nooit te laat voor. Nochtans hebben heel wat mensen gewoon in de wandelgangen ons wel gelukkig gemaakt. Als Cyber door de gangen wandelt, wordt hij gewoon herkend en graag gezien door jan en alleman. Dat betekent voor ons ook héél veel.

Op zaterdag tonen de hengsten zich nog aan de hand, daarna vrijspringen van de BWP hengsten, gevolgd door de veiling. na afloop van de veiling springen de niet-BWP hengsten nog een keer. En allemaal voor één ding, voor het fel begeerde dekbrevet voor het BWP.
Of er straks een afscheid komt tussen ons en Herodes, dat wordt meer en meer de vraag. Hij wordt voorgesteld op de veiling, maar hij heeft ons dit weekend zelf heel erg bekoord. Ze zullen al hoog moeten bieden, willen we hem laten gaan.. Of hij een echte hengst wordt, dat weten we niet, maar een echt sportpaard wordt hij zonder twijfel.
http://www.bwp.be/_html/main.php?stb=1&page=home