10-02-2010

De Wen goed uit de startblokken, Jeroen De Winter ook!

De Wen is nog maar aan zijn 2e editie toe. Vorig jaar dachten we dat ze het concept moeilijk konden verbeteren, maar het moet gezegd. Ze hebben zichzelf dit jaar nog overtroffen. Het Azelhof is anders ingedeeld, de binnenpiste is vergroot, en de paarden kunnen zich perfect opwarmen in de daar voor voorziene tent met goede bodem.
Dat hebben de pony's vandaag toch al mogen ondervinden!
Ondanks het winterweer, zijn de jumpingwedstrijden goed van start gegaan. De kleinkindjes Ceulemans hebben mee de aftrap mogen geven, en dat bleef niet zonder resultaat.
De proef 60cm was een clear round, en daar vielen meteen onze nichtjes Julie Ceuterick (Trippel)en Mieke Ceuterick (Cassanova) en onze zoon Marnick Spits (Sherlock en Indian) in de prijzen.
De echte wedstrijden kwamen dan op gang met de ponyproef van 80cm, een barema A met 2 fasen.
Marnick en Sherlock ondernamen een dappere poging in deze proef, en ze kregen een stopje in de 2e fase. Toch al goed, en een ervaring rijker. De prijzen werden netjes verdeeld tussen de ervaren ruiters. Mieke (Xander) viel net buiten de prijzen met een mooie dubbel foutloze ronde. Ons neefje Jorgen De Winter bleef mooi foutloos met Obelix, maar net te voorzichtig vandaag, toch goed voor de 8e plaats. Zijn broer Jeroen trok dan wel alle registers open, reed de snelste tijd met Eclipse, en mocht zo de beker in ontvangst nemen! Rik Heylen (Cicero) kwam dicht in de buurt van de tijd van Jeroen, maar strandde op de 2e plaats, net voor enkele snelle amazones; Louise van Laer op 3, en Marie Sebrechts op 5 en 6.
Ook in de proef van 1m lieten de amazones zich van hun beste kant zien. Winst was voor Bleys Romee met Sunny Sky. Ook daar een mooie dubbel foutloze omloop voor Jorgen (Rose), en weer op de 8e plaats. Goed zo!
Jeroen kreeg met zijn pony's telkens één pechfout in de 1m proef. Hij heeft voor zichzelf de lat vandaag iets hoger gelegd, en sprong ook al mee met het paard Zigi Zigi in de proef van 1,05m. Jeroen zal later de overstap van de pony's naar de paarden goed verteren, want vandaag liep dat ook al mooi foutloos!

De trend is gezet. De kleinkindjes Ceulemans hebben alvast een overwinning op zak. Benieuwd of iemand van de "grote" ruiters van onze stal daar ook in kan lukken..
Wordt vervolgd..
http://www.winterequestriannights.be