11-02-2010

Een jumping met hindernissen. Hengstencompetitie 's Gravenwezel uitgesteld!!

Vanmorgen schreven we nog een bedenking over de inrichting van de hengstencompetitie van vanavond. Ondertussen weten we dat de wedstrijd, die vanavond geprogrammeerd stond in 's Gravenwezel bij Mike Hazebroek wordt uitgesteld naar 4 maart. We laten de bedenking er nu toch even bij staan. Misschien kan er nog iets bij gestuurd worden. Met een beetje logisch verstand en diplomatieke moed worden veel problemen opgelost. Wij, als Stal Ceulemans, hebben geen bang van een "open" competitie en van de concurrentie van andere hengsten of hengstenhouders. Fokkers moeten vrij zijn waar ze laten dekken. Maar bij buitenlandse hengstenhouders hoeft het niet altijd beter te zijn..
Een oproep aan de Belgische hengstenhouders voor eensgezindheid en zoeken naar oplossingen..

Hier de bedenking van vanochtend..
We zijn deze dagen in de ban van de Wen, de "Winter Equestrian Nights". Een initiatief, waar we als paardenliefhebber, alleen maar kunnen achterstaan. Het is niet alleen deelnemen, maar ook graag een kijkje gaan nemen hoe de andere ruiters het er van afbrengen. De proeven zijn niet te lang, en het blijft boeien.
Wanneer de proeven te kort zijn, er te weinig deelnemers komen, is het moeilijk om een echte ambiance te creëren, kan men niet direct van een "winnaar" spreken.
Een echte winnaar van een proef heeft er voor moeten knokken. En dan kan je zeggen "proficiat". Ik kan me nog bijzonder goed herinneren hoe vorig jaar Va-Vite de proef van de 7-jarige hengsten won tijdens de hengstencompetitie van de Wen.
Het was voor ons alsof we ergens één of andere grote prijs hadden gewonnen. Het publiek had genoten van sport, want het was fel bevochten. En zo moet het! Een jumping moet een ziel hebben.
Er zijn initiatiefnemers geweest om een hengstencompetitie uit te bouwen in België. Elk initiatief is een goed initiatief. Maar we merken dat de ziel er uit gaat. Er zijn bepaalde beslissingen genomen, die duidelijk bij sommigen niet in het juiste keelgat zijn geschoten.
Het is makkelijk om te schieten op de pianist. Meestal is praten zilver en zwijgen is goud.
We gaan vanavond met Cloud Z en Vertigo naar de hengstencompetitie bij Mike Hazebroek in 's Gravenwezel. Het begint daar om 20u. (wijziging dus!!! het gaat niet door!!!!)
Persoonlijk vind ik het bijzonder jammer dat net tijdens één van de "Winter Equestrian Nights" een competitie wordt ingericht, op zo'n 25 km van elkaar.
Het is niet enkel spijtig voor Stal Hazebroek, maar ook voor de organisatie van de Wen, en zeker voor het publiek.
Laat dit een oproep zijn om te zorgen voor dialoog, zorgen dat jumpings meer zijn dan enkel wat hindernissen springen.
Het is dit winterseizoen niet bijzonder goed aangepakt. Maar er komen nog winters, met nieuwe kansen.
Wij proberen geen spelbreker te zijn, en zijn vanavond op post in 's Gravenwezel met Cloud Z en Vertigo. (wijziging: we zouden geen spelbreker geweest zijn, en wel aanwezig geweest zijn moest het plaats gevonden hebben!!!!)
Op vrijdagavond worden er heel veel hengsten verwacht in Lier. Ook daar zullen we zijn en dan met Va-Vite, Cyber, Vertigo, Cloud Z en Etoile M.
Vooral Va-Vite en Cyber zullen moeten knokken, voor de titel van "Sire of the Wen". (geen wijziging!!! We hebben er ongelooflijk veel zin in, en we hopen dat het publiek talrijk aanwezig mag zijn!!! Tot in het Azelhof, Lier (meer info:www.winterequestriannights.be)
http://www.hengstencompetitie.be