15-02-2010

Butterfly vd Padenborre is méér dan een speedpaard.

Jumping in Vigo, met een sterke Judy-Ann Melchior. Daar kunnen we bijzonder blij mee zijn, resultaten via de link.
Maar wij zijn super tevreden als we naar mooie concoursen dicht bij huis kunnen gaan, zoals het voorbij weekend in het Azelhof.
Alle resultaten kunnen gevonden worden op hun website; www.winterequestriannights.be, want ze hebben aan het kleinste detail gedacht.
Als we mogen terugblikken op het voorbije weekend, dan was er telkens die pech voor Patrik in de Grote Prijs. Eén foutje voor Withney op hindernis 2, en ook Va-Vite liep de moeilijke proef heel dapper tot op de 4e laatste hindernis van het parcours. Ook één fout voor Va-Vite in de GP.
We hadden het Niels Bruynseels in de barrage van harte gegund, een barrage met 3. Niels kreeg wel de kortste tijd in de barrage, maar de balk op de laatste hindernis. En zo ging de winst naar de Nederlandse ruiter Ruben Lamers.
Eerder op de dag was Niels Bruynseels ook al 2e in de Kleine Grote Prijs, met Chili Pepper. De liefde kan toch mooi zijn, want Caroline Poels gaf haar Scaramouch aan vriend Pieter Devos. Hij bedankte haar met de overwinning in de kleine Grote Prijs. Caroline zelf moest er een plaatsje voor achteruit, maar werd wel de beste amazone in de kleine Grote Prijs.
Ook Patrik was er bij in de barrage van deze proef, met Butterfly. Ze liet zien dat ze meer is dan een speedpaard voor de lagere hindernissen. Butterfly is de dochter van Himalaya vd Padenborre, en daardoor halfzus van Ohio vd Padenborre. Butterfly begint vertrouwen te krijgen op hogere hindernissen. Ze kreeg één fout in de barrage, maar met de snelste tijd toch goed voor de derde plaats!

Het feit dat we nu eigenlijk pas een nieuwsbericht schrijven, was dat het soms 's avonds nogal laat gedaan was, en we 's morgens terug vroeg op post moesten zijn.
En dan komen we bij het verslag van vrijdagavond, de hengstenproef.
Het was duidelijk dat de jonge hengsten ongelooflijk onder de indruk waren van de accomodatie, de lichten, het volk,..
Op sportief gebied kon dat allemaal moeilijk beoordeeld worden bij de 4- en 5-jarigen, maar een fokker ziet door prestaties heen. De 6-jarige hengsten hebben al wat meer ervaring, en daar liep het ook vlotter.
We waren zelf heel erg onder de indruk van Etoile M, de Toulon x Lys de Darmen. Hij kreeg één fout, en miste daardoor de barrage. Winst was voor Jan Vinckier met de Clinton-zoon Effect vd Bisschop.

Het werd laat op de avond, toen de proef van de "Sires of the Wen" begon. En wat hadden we graag die barrage gehaald!
Cyber kreeg 2 fouten, en voor Va-Vite was die ene balk er teveel aan..
Maar achteraf gezien, had het bijzonder moeilijk geweest om de tijd van Yves Vanderhasselt te verbeteren.
Yves haalde de buit binnen, en Casario is voor één jaar "the Sire of the Wen".

De grootste eer en dank gaat uit naar de organisatoren en alle medewerkers van de Wen. We hebben er ongelooflijk van genoten, dankjewel en graag tot volgend jaar!
http://events.horses.nl/2010/vigo/results/results.htm