24-02-2010

Altijd op zoek naar nieuw talent; de ontdekking van Discovery!

Het is dikwijls prachtig om te zien hoe kleine fokkers met hun paarden omgaan. Hoe trots ze ook zijn, als ze toch een bijzonder paard in stal hebben staan.
Die fierheid, dat heeft ook een grote fokker, want die echte "cracks" die staan niet dik. En een crack wordt niet geboren, die moet ook gemaakt worden.
De eerste voorwaarde is zeker talent hebben. En wij denken zo'n nieuw talent gevonden te hebben. En die ontdekking is Discovery, een Nabab de Reve x Heartbreaker, momenteel 7 jaar oud.
We bedanken alvast de eigenaars voor het vertrouwen dat ze in ons stellen. Dochter Liesbeth kon zeker zelf nog heel veel plezier aan haar hebben op LRV-niveau, maar ze willen samen met ons, proberen te kijken tot wat Discovery echt in staat is. Liesbeth heeft Discovery al goed opgeleid tot nu, en we hebben ze zelf één van onze jonge troeven toevertrouwd. Als alles mee zit, zal Liesbeth deze zomer de wedstrijden jonge paarden rijden met Felitia vd Meerputhoeve, 3/4 zus van Westside vd Meerputhoeve. We kijken er graag naar uit.

Waar we ook naar uitkijken, dat is naar de provinciale indoor voor de pony's nu zondag in Lille.
Onze zoon Marnick deed een "toffe" opmerking. Bijna al onze kleinkindjes Ceulemans zijn er vorige zondag (op de gewestelijke indoor) wel een keer afgevallen. Alleen Julie heeft niet in het zand moeten bijten, de rest allemaal.
Het pechweekend voor Kontich begon al op zaterdagvoormiddag. Pony-kommandant Bart Malisart vierde dan net zijn 40e verjaardag. Bart wordt bijzonder graag gezien binnen de club. Hij staat ook altijd met de glimlach voor de ruitertjes klaar. Zo ook vorige zaterdagvoormiddag. Hij werd door een pony nogal hard getrakteerd, die liep hem gewoon opzij, en Bart viel op de grond. Gelukkig zonder veel erg, maar de trend was dus gezet voor onze kinderen op zondag. Gelukkig, ook zonder veel erg. We gaan die pech maar gauw achter ons laten. Langs deze weg willen we het clubbestuur van Kontich bedanken voor de moeite die ze doen voor hun jeugd, en in dit geval Bart in het bijzonder danken en feliciteren met zijn 40e verjaardag.
Even kijken of het harde werk binnen de club nu zondag al vruchten kan afleveren.
Nu zondag mogen onze neefjes Jorgen en Jeroen De Winter en ons nichtje Mieke Ceuterick deelnemen op de provinciale indoor.
Ze hadden zondag wel een pechdag, maar we mogen toch wel zeggen dat de kinderen een heel sterke winter hebben gereden. Dat toont zich ook in het voorlopig klassement.
Momenteel voert Jorgen het klassement van B licht aan met Obelix. Jeroen is de voorlopige nummer 1 en 4 in de reeks D midden. Maar die plaatsen, die tellen zondag niet. Dan begint het allemaal van nul af aan.
Onze neefjes Pieter en Jorich Spits hebben deze winter ook sterk gereden en zullen zondag in Lille meer dan hun best doen. We kunnen alleen maar alle deelnemers een heel fijne en sportieve dag toewensen.
Hoe Jeroen naar zo'n kampioenschap toe leeft? Heel geconcentreerd. Zelf zijn verjaardagsfeestje van nu vrijdag 26 februari wordt uitgesteld naar maandag, zodat hij ook vrijdag na school extra kan trainen. Benieuwd of wij maandag dan extra reden hebben om te vieren!
http://www.lrv.be