11-03-2010

Proef Stefan daagt uit... Voor als je mee naar Frankrijk wil..

Wie herinnert zich nog het beeld van Stefaan Devos (vader van toptalent Pieter Devos) met onze Cento Lano?
Weer en wind trotseerden ze, maar ze gingen met de hoofdprijs lopen. Eeuwige faam, en een reischeque. Hopelijk hebben Stefan en Martine die bon kunnen gebruiken om ergens voor zoonlief te gaan supporteren. Ze hebben kans genoeg gehad, want op Pieter staat helemaal geen rem op. Zo zien we het graag!
Benieuwd wie Stefan dit jaar zal opzadelen,..
In ieder geval sijpelen de inschrijvingen al binnen.
Er zijn ook weer prachtige naturaprijzen te winnen!

De ponyruiters (proeven op zaterdag) zullen strijden voor 2 paar lederen laarzen. Op algemene aanvraag van onze kinderen moet dit in de reeks 70-80 en 90 cm aan de winnaar verdeeld worden. Hun motivatie? Die in de hoogste reeksen, die hebben allemaal al leren laarzen, en in de laagste reeks hebben ze dat nog niet nodig.
2x raden waar ze zelf mee rijden, en wat ze toch graag zouden hebben.. In ieder geval lijkt het me een goed idee. De strijd is open!! Dat ze er maar voor werken.

In de proef 1.40m VLP op zaterdag, voor aanvang van de 6-barenproef, geven we nog een extraatje. Daar zal de winnaar een tocq ter waarde van 300 euro winnen, een tocq van het merk Uvex. Er zullen ook regelmatig Uvex zonnebrillen bij de prijsuitreikingen van de VLP-wedstrijden uitgereikt worden. Want er is zon voorspeld tijdens het paasweekend!

Eťn van de topprijzen is maar liefst een springzadel, van het merk Wintec. Dat springzadel wordt uitgereikt in de 1.20m proef op zondag, niet zomaar aan de eerste ruiter in die proef. Neen, het is aan de ruiter die het best presteert in die proef, maar die tegelijkertijd ook op de lijst van de medewerkers staat. Dus aan onze best presterende medewerker. Kwestie van de vrijwilligers eens extra in de bloemetjes te zetten.

Nog een detail; de spiegelproef op zondagavond wordt voorbehouden voor de 8 best geklasseerde ruiters uit de 1.20m proef en de 1.30m proef, dus 16 ruiters in totaal. Die 2 proeven worden eerder op de dag gereden. Als door omstandigheden iemand van die 16 ruiters niet kan deelnemen 's avonds, schuiven we een plaatsje op, dan krijgt de 9e ruiter de kans en zo voort. Als het maar spannend wordt 's avonds met snelle ruiters en snelle paarden!

Onze snelle ruiter is ondertussen aan het werk in Frankrijk. Patrik heeft er zonet gereden met Alvaceno, foutloos! Met Alvaceno komt hij nu rustig terug op gang, na een rustperiode. Binnen enkele weken is hij terug op volle toeren. Later op de dag komt Cyber nog in actie. Wrangler en Uletta springen pas op vrijdag in Villeneuve Loubet (resultaten via link).

Als Frankrijk een plaats is waar je toch graag nog eens zou komen..
Onze sponsors en vrijwilligers krijgen de kans! Ben je boven de 40, heb je de laatste 3 jaar geen officiŽle wedstrijd gesprongen, dan is het nu de kans.
Daag Stefan Devos uit, begin te trainen, en win een reisbon naar Domaine de Lasserre.. Een verblijf voor 3 dagen, 2 nachten, lekker ontbijten, 1 uitgebreid diner, gezelligheid troef. Als we de agenda's op elkaar afstemmen, kan de winnaar zelf nog meerijden als we zelf naar ginds rijden.
Als je het verslag hebt gelezen van het werkbezoek bij Luc en Vera, kan je gewoon niet meer twijfelen.

En dan een persoonlijke noot:
Ondertussen heeft Kamiel Michiels (LRV Kontich) zich ook al aangeboden als vrijwilliger. Hij gaat als een echte ceremoniemeester de prijsuitreikingen in goede banen leiden, met hoed en al.
Maar ik zou toch graag Kamiel nog eens op zijn paard zien, tijdens Stefan daagt uit. U ook? Dan moeten we hem gewoon motiveren!

Ondertussen danken we onze prijzenschenkers:
voor meer info, www.wintec-saddles.com, www.uvex-sports.de, www.cavallo.de, en vele, vele anderen!
http://www.horse-timing.com/web/vlt-2010-results

Bron bericht: gj