19-03-2010

De ponyruiters worden verwend op Groentenjumping; met dank aan Meynen!

Meynen Stallenbouw en Industriebouw; al jaren mogen we rekenen op hun steun aan de Groentenjumping.
Maar dit jaar gaan ze nog iets verder, en dat zullen de ponyruiters geweten hebben!
Er was al beloofd dat de winnaars in de 70-80 en 90cm rubrieken zullen beloond worden met een paar leren botten op maat. Hiervoor gaat onze dank uit naar firma Horsewhip en Cavallo.
Maar er komen dus nog extra hoofdprijzen voor de hoogste ponyproeven. In de reeksen 1m, 1.10m en 1.20m wordt de hoofdprijs voor de winnaar een Therapy Massage Pad. Dit is een soort massagedeken voor paard/pony ter waarde van 350 euro/stuk. Zo worden er dus 3 weggeschonken aan de winnaars, toch heel wat! Daarnaast vallen er ook andere ruiters in de prijzen; en worden er tal van onderleggers, dekens,.. overhandigd. En dat allemaal dankzij firma Meynen, met onze bijzondere dank aan schoonbroer en -zus, Johan en Diane Spits - Kooremans. Johan is al jaren werkzaam binnen de firma Meynen. Het wordt zeker een spannend familie-onderonsje op de Groentenjumping, want de neefjes Jeroen en Jorgen De Winter, nichtjes Mieke en Julie Ceuterick en zoon Marnick willen wat prijzen in Katelijne houden. Neefjes Pieter en Jorich Spits willen samen met de andere ruitertjes uit hun club ook wat prijzen terug mee nemen richting Turnhout!

In ieder geval zal elke deelnemer aan de ponyproeven in de prijzen vallen. Kris Livens van rijschool Pronkenberg (Kontich) belooft aan alle ponyruiters één borstel. Een bijzonder tof gebaar!

De toekomst begint bij de jeugd, en dan is het bijzonder fijn dat verschillende sponsors ook daar het belang van in zien, en dit initiatief mee ondersteunen.

Er waren ook al heel veel reacties gekomen om deel te nemen aan de ponyproeven. En dan komt het slechte nieuws..
De inschrijvingen voor de ponyproeven op uitnodiging (zaterdag) zijn in principe afgesloten. Enkel in de twee hoogste reeksen (1.10m) en (1.20m) mogen er zich telkens nog een 5-tal deelnemers aanmelden. Dat zijn dan de meer ervaren combinaties die voor het spectakel kunnen zorgen. Snel zijn, blijft de boodschap. (enkel voor deze 1.10 en 1.20m proeven van de pony's, inschrijven via groentenjumping@googlemail.com)

Ook de proeven op zondag voor de paarden(witte piste) zijn volzet. Met dank voor het begrip van de ruiters.. Bij de nationale proeven en Vor-proeven kunnen nog heel wat ruiters aan de slag. (inschrijven via www.equibel.be)

Binnen exact 14 dagen verwachten we onze eerste ruiters bij ons op de piste.. We heten iedereen van harte welkom.
Ondertussen hebben ook al enkele Belgische toppers bevestigd om deel te nemen; we verheugen ons om Dylano hier aan het werk te zien met Maurice Van Roosbroeck.
Ooit heeft vader Cento Lano geschitterd op de Groentenjumping, nu nemen de kinderen het van hem over!

Bron bericht: gj