26-03-2010

Patrik Spits rijdt 20 jaar voor Stal Ceulemans.

Deze tijd zijn er tal van hengstenshows. Niet bij ons, we hebben de feestveiling gehad, en volgende week de Groentenjumping. Laat daar onze hengsten maar showen!
20 jaar geleden was het net zo. Dan was er bij ons nog geen sprake van dekhengsten, maar gingen we hier en daar ook wel eens kijken. De interesse was er altijd al wel. Toen was de hengstenshow van Buts in Herenthout, de eerste zondag van april.
We hadden enkel jonge paarden, enkele fokmerries, en Goldica. Voor Goldica waren we op zoek naar een ruiter. Op die hengstenshow als snotneus van 16 jaar aan de praat geraakt met Patrik, toen nog een student, maar hij zou in de paasvakantie er mee komen rijden om te zien hoe het zou lopen. Met zijn fiets van Heist op den Berg naar St-Katelijne-Waver, hij had er iets voor over!
Sindsdien is hij blijven rijden bij ons. Eerst enkele uurtjes per week. Kort daarna kwam hij niet enkel meer voor de paarden, maar dat is natuurlijk een ander verhaal... Ze gaven ons toen 3 maanden, de kenners. Het zijn er dus bijna 20 ondertussen.
In de paardensport is het vaak een heengaan en vertrekken van ruiters. Zouden er veel ruiters zijn die 20 jaar trouw op post blijven? Of eigenaars die 20 jaar lang in hun ruiter blijven geloven?
Volgens mij is het toch uniek. Niet altijd gemakkelijk, veel discussies, maar vooral ook heel mooie momenten. 20 jaar is ergens een mijlpaal, maar het ziet er zeker niet naar uit dat het een eindstation zal zijn. Integendeel! De paarden doen het uitstekend, Patrik blijft enorm gemotiveerd en het belooft een mooi seizoen te worden. Ondertussen zijn er ook andere eigenaars en sponsors bij gekomen, waardoor de klemtoon ook meer op sport ipv handel kan gelegd worden. We kunnen toch spreken van een heel team momenteel. Er komen regelmatig mensen bij, maar af en toe vertrekken er ook.. Regelmatig moeten we dan ook afscheid nemen, dat is altijd moeilijk. Vanaf april zal Stijn Baert onze stal verlaten. Ook Francis Denijs, die heel goed mee voor de paarden zorgde, zal onze stal verlaten. Tijdens de Groentenjumping zullen we Stijn en Francis nog wel aan het werk zien hier. Er is dan ook vooral dankbaarheid voor de fijne tijd samen, en we kunnen hen alleen maar veel succes toewensen in hun verdere carričre.

En dan besef je dat een samenwerking van 20 jaar niet evident is.
Op die 20 jaar samenwerking tussen Patrik en vake Jos is er natuurlijk heel wat gebeurd, teveel om op te noemen.
Misschien had Patrik meer uit zijn diploma kunnen halen van industrieel ingenieur. Maar iemand die van zijn hobby zijn beroep kan maken? Dat is toch ook wel heel bijzonder.
Patrik heeft er enorm veel zin in. Ook ons vake moeten we constant blijven intomen, en kijkt nu enorm uit naar de Groentenjumping. Wat zal er weer gevloekt worden als Patrik in de fout gaat, gejuicht worden als het ook mag lukken. En hier en daar zullen er ook weddenschappen afgesloten worden.
Kom het allemaal mee beleven, van 2 tot 5 april op de Groentenjumping.

Als dank voor de 20 jaar samenwerking, en hopelijk op een goede afloop van de 6e editie van de Groentenjumping, ben ik nog aan het proberen om op maandagavond een mooie afsluiter te bezorgen in de tent. Waarschijnlijk… Karaoke. Wordt vervolgd..

Bron bericht: gj