30-03-2010

We maken ons op voor enkele hoogtepunten tijdens het Groentenjumping-weekend.

We krijgen nu al heel wat practische vragen. Wanneer is het de moeite om te komen kijken?
Het wordt zeker en vast de moeite om te komen het volgende weekend, omdat heel wat grote namen bevestigd hebben te komen meedoen. Uiteraard fantastisch nieuws, en het zal boeiende sport worden!

De vrijdag wordt eerder aanzien als een opwarmingsdag. Dan geven we rustig de kans aan de paarden om de pisten te verkennen.
Er zijn wel wedstrijden, maar traditioneel wordt nog niet het onderste uit de kan gehaald. Het zijn de jongere paarden, het is de eerste buitenconcours voor vele paarden. Rustig in gang trekken..

Maar dan op zaterdag! Dan wordt het al sneller, maar vooral hoger! De 1.45m proef op de witte piste, daar zal al echte sport te zien zijn! En achteraf gaan de hindernissen nog de hoogte in. Tegen 18u hopen we te beginnen met de Euphony 6-bars.
We hopen iedereen in de stemming te brengen, en te komen tot een eerste hoogtepunt van de jumping. Niet alleen Clown Bobo zal voor deze sfeer zorgen met zijn show om 16.30u.
Neen, we gaan ook een "happy hour" bezorgen. Drank Ó volontÚ tussen 16.30u en 17.30u. We hebben iets te vieren!
Het sponsorcontract tussen Patrik en Euphony wordt met een jaar verlengd, en dan willen we dat de Euphony Six Bars een voltreffer mag worden. Wees welkom, en zeg het voort!
Er wordt maar liefst 5.000 euro verdeeld onder de prijswinnaars. Op de graspiste zijn op zaterdag de pony's aan het werk. Zij zorgen sowieso voor mooie sport!

Dan komen we op zondag. Een heel fijne dag, met de klemtoon op gezelligheid. 's Middags (omstreeks 14u) hebben we de familierelais, altijd super om klein en groot aan het werk te zien. Op de sprong, met of zonder paard.
Rond 17u hebben we opnieuw spectakel met de spiegelproef. Een knock out-competitie tussen de snelste combinaties van de dag. Als dat maar goed afloopt!

En dan weer op maandag. De Grote Prijs Ma´s Automatisering zal aanwijzen welke ruiter momenteel de beste troeven heeft voor het komende buitenseizoen. Dan wordt het menens. De hindernissen zijn moeilijker, alles is technischer. Niet evident om in de barrage te komen. Ook in de barrages, wordt er op snelheid gereden. Want wie volgt Vincent Lambrechts met Cashmira op? Zij waren de laatste winnaars in de GP.
En over opvolgers gesproken... Onze veteranenproef met "Stefaan daagt uit". Haalt Stefaan het zelf, of krijgt de proef volgende jaar een andere naam. We zijn begonnen met "Jos daagt uit". Zal hij opnieuw in het zadel kruipen? We denken van niet, want de laatste keer was het niet zo goed bekomen. Maar zeg nooit nooit..
In ieder geval, als het weekend goed verloopt, er geen noemenswaardige incidenten zijn, willen we voor een mooi slot zorgen.
Op algemene aanvraag.. Karaoke op maandagavond! Laten we dan vieren op de 20 jaar samenwerking tussen Patrik en Stal Ceulemans.

Bron bericht: gj