05-06-2010

Julie Ceuterick wint jeugdveldloop bij Kadodderloop, meisjes 3e en 4e leerjaar.

We hebben sportieve kinderen, en daar zijn we fier op! Gisteren stond St-Katelijne-Waver centrum even stil. Geen auto's toegelaten, alleen maar sportievelingen.
Van onze kleinkindjes hadden we 3 deelnemers, en zowel Thibeau, Nathalie als Julie hebben het super gedaan.
Maar op Julie, daar staat geen maat op. Ze won niet alleen haar jeugdreeks, maar ze liep ook heel goed mee bij de 3 km, waar iedereen, man of vrouw, jong of oud, aan de start kwam. Julie was uiteraard één van de jongste deelnemers, en eindigde nog in de top 50 bij meer dan 150 deelnemers.

Haar zus Mieke is net 11 jaar geworden op 1 juni, en Julie wordt op maandag 7 juni 10 jaar. Vanavond wordt dat dus gevierd. Maar Julie is niet voor niets een kleindochter Ceulemans en neemt soms wel eens een weddenschap aan. Vanavond lopen de 12 kleinkinderen rond het Fort in St-Katelijne-Waver, zo'n 1,8 km. Als Julie als eerste over de meet komt, ontvangt ze 50 euro van vake Jos. Ik heb zo'n vermoeden dat er voor gestreden zal worden.. We gunnen het onze snelle meid van harte!
Terwijl ons kinderen lopen, blijven we de resultaten van de ruiters goed opvolgen.
We zijn verheugd dat onze Belgen in het Portugese Vimeiro zo sterk presteren. Op de openingsdag won Jérome Guéry met Waldo de kwalificatie voor de Grote Prijs, ook Grégory Wathelet won al een rubriek met Willem van het Janshof.
Patrik is in de 1.40m proef uiteindelijk mooi 5e geworden met Wrangler, Rik Hemeryck en Bono werden nog mooier 4e.
Op zaterdag krijgt Withney rust, en moet Centro de dikke proef springen, Wrangler de speedproef. Centro Z mag vanavond bij kunstlicht de 6-barenproef, weeral een ervaring extra.
http://www.skw.be/product/512/default.aspx?_vs=0_N&id=1234