06-06-2010

Jeroen wint nationaal jonge pony's, in reeks D bij 5-jarigen met Amethist!

Knap werk van ons neefje Jeroen De Winter! Op zaterdagavond moest hij bij het lopen nog zijn meerdere kennen in de jonge Julie (1e), en ook in de nog jongere Thibeau (2e) rond het Fort van St-Katelijne-Waver, tussen alle nichtjes en neefjes. Knap was dat ze alle 12 de toer van 1.8 km hebben uitgelopen, op karakter! De tweeling van 4 hebben 50m met de auto gedaan, maar los daar van, mooi, mooi! Vanochtend voelde Jeroen het aan zijn spieren, en merkte hij dat hij net iets anders dan anders had gedaan.
Maar dan terug doen waar hij zo heel goed in is, met zijn pony's richting wedstrijd.
En vandaag was er de nationale wedstrijd in Hulsterlo. Met Amethist won hij de proef van de 5-jarige pony's (maat D).
Amethist was al een hele tijd goed op dreef met Jeroen, en dat loonde dus vandaag in een snelle en foutloze barrage.

Wie dit weekend ook weer uitzonderlijk zijn best heeft gedaan, dat is Wrangler. In de 4-sterrenconcours van Bourg-en-Bresse heeft hij 3x deelgenomen, en 3x eindigt hij in de top 8. Spijtig kreeg hij op zaterdagavond een fout op de laatste hindernis in het jachtparcours, want dan zou hij 2e geweest zijn, maar met zijn snelle tijd en strafseconden, was hij toch nog 6e! Ook vandaag in een proef voor de FEI ranking, opnieuw een foutloze rit, goed voor de 8e plaats. Wrangler is ons eerste paard met een fanpagina op Facebook, netjes bijgehouden door Nancy Van Hoof, een heel tof idee. Op zijn eerste week heeft hij al 90 fans. De proef vanochtend werd gewonnen door Philippe Lejeune en Leo du Prailail.
Vandaag kijken we verder uit naar de Grote Prijs, die aanvangt om half 4 in Bourg-en-Bresse. Ivan Dalton springt de Grote Prijs van Bonheiden met Belvedère.
http://www.csi-bourg.com/resultats.htm