12-07-2010

Cortina Grande DH, 4e op beker van België Seniors!

Dit weekend werd ook de beker van België seniors gereden. Door zijn deelname in La Coruna kon Patrik er niet bij zijn, maar we volgden toch graag de prestaties van de collega's daar. Zoals het voor de Hollanders net niet was in het voetbal, werd het ook net niet voor Guy Janssens met Cortina Grande. Vorig jaar kocht het Jugetra Team Cortina als 7-jarige bij ons op stal, en sindsdien vormen ze een bijzonder goede combinatie. Eén foutje in de eerste finaleronde, een bijzonder snelle en foutloze 2e ronde, brachten Cortina op een 4e plaats in de beker. Christophe Vanderhasselt en Davy Lannoo hebben de beker samen op zak.
Ze bleven over de 2 omlopen foutloos, en in de 2e omloop op tijd realiseerden ze exact dezelfde tijd. Omdat de 2e ronde op tijd was, delen ze de beker! (Eerst had ik foutief geschreven: Ze beslisten om geen barrage te rijden, en delen de prijzen, mijn excuses hiervoor.. De 2e ronde was in principe de barrage)
Op de 3e plaats stond Christophe David.

Het Jugetra Team mag terecht tevreden zijn, op zaterdag won Cortina de 2e selectie-omloop. Cortina DH is met haar 8 jaar nog een jonge merrie, en blijft een belofte voor de toekomst. We denken hier op stal ook nog zo'n belofte op stal te hebben, een 8-jarige merrie, die vorig jaar nog finaliste was op het wereldkampioenschap van de 7-jarige paarden; Cadjanine Z.
Ondertussen is ze goed getraind, want ze moet haar veulen op de wei kunnen volgen! Ultra Precious DH Z (v. Ultra Boy) kan haar mama ondertussen al wel even missen, want ze is ongelooflijk zelfstandig. Cadjanine Z komt het volgend weekend terug in competitie, we gaan rustig beginnen. Ze mag mee naar Gesves voor een nationale wedstrijd. Ook Etoile, Discovery, Uletta, Lady Mc Beth en Va-Vite mogen mee, op vrijdag en zondag. Dat geeft ons de tijd om ook eens te gaan kijken naar de mooiste jumping van alle jumpings, CHIO Aken.