29-07-2010

Op donderdagavond, Va-Vite in de Euphony Six Bars.

Vanochtend aan tafel nog een redelijk ontgoochelde Patrik Spits.. Hij gelooft sterk in de hengst Etoile M, maar een pechfout in Gesves, en de selectie voor het BK van de jonge paarden werd nét niet gehaald. Er zijn combinaties met 4 strafpunten die zich wel wisten te kwalificeren maar die waren een fractie sneller.
Lady Macbeth werd zo als snelle 4-punter nog opgevist om wel naar de week van Gesves te mogen. De 2 dochters van Cento Lano hadden geen "deliberatie" nodig, Uletta deed het helemaal foutloos, bij Elixir was er een tijdfout, maar ze was ook bij de 25% beste combinaties bij de 6-jarigen. 3 op de 4 paarden ofwel 75% die door mag naar het Belgisch Kampioenschap, maar we hadden er ook graag de hengst Etoile bij gehad, niets aan te doen.

Een hengst is altijd iets bijzonder, en ook vanavond waagt Patrik zich aan een avontuur. Hij gaat met Va-Vite de 6-barenproef springen in Beervelde.
Normaal hadden we vandaag wel een verjaardag te vieren van onze 11-jarige zoon Marnick (zie foto), maar we mogen sponsor Euphony in hun proef zeker niet in de kou laten staan.
Feestjes worden bij ons nooit vergeten, die worden uitgesteld.. Net zoals soms een paard even een steekje kan laten vallen, als het er in zit, komen die goede resultaten er ook uit!

Nog enkele fijne weetjes;
Tiffany Van Dooren is met Bachelor vd Dwerse Hagen (Premium de Laubry x Fleuri du Manoir) geselecteerd voor het Europees kampioenschap Youngriders in Tsjechië. Dat kampioenschap wordt nu verreden, meer info op www.vlp.be.

Ook Forcade de Brume (Darco x Beethoven), waar we mede-eigenaar van zijn, behaalde de kwalificatie voor het Belgisch Kampioenschap van de 5-jarigen. De bruine ruin behaalde een 18e plaats op 268 deelnemers.

Gesves, dat is terug voor binnen enkele weken, nu gaat onze aandacht volledig naar Beervelde.
http://www.chronomax.be/liveresults.html

Bron foto: Fotomag