13-10-2011

Elke proef winnen is moeilijk, maar niet voor Withney ! Ze opent met winst.

Withney is terug, en ze heeft er duidelijk zin in! We willen het nog rustig aan doen met haar, en daarom wordt ze op de lagere parcoursen ingezet.
Elke proef winnen is moeilijk, maar met een paard zoals Withney is dat net iets gemakkelijker.
Het is vandaag alvast gelukt in het Zwitserse Chevenez. De openingsrubriek 1.30m staat alvast op de naam van Patrik en Withney.
Later op de dag komen Uletta en Cadjanine nog in actie. Het is voor het eerst dat Patrik te gast is in Chevenez, maar hij heeft alvast geen spijt dat hij op de uitnodiging van Edwin Smits is ingegaan. Mooie locatie, prima organisatie.
Alle resultaten zijn te volgen via de link.

Volgende week mogen Withney en co terug naar huis, en daar zijn we heel tevreden mee. Even werd er nog gedacht om achteraf terug naar Italië te gaan, naar de driesterrenconcours in Manerbio. Het zijn toch altijd hele afstanden en het vergt heel wat organisatie.
We zijn maar wat blij dat we dichter bij huis een andere driesterrenconcours mogen rijden. Dan kan het meteen wissel van de wacht zijn. Opnieuw de "mannen" aan zet, met Va-Vite en Wrangler. Ook Lady Macbeth zou dan mee mogen, naar de driesterren-concours in het Nederlandse Assen, van 21 tot 23 oktober.


Stiekem hopen we al om er bij te mogen zijn in de 4-sterrenconcours van Luik. Het zal een moeilijke selectie worden, want heel wat Belgische ruiters willen er maar al te graag aan de start verschijnen. In 2008 werd Withney in Luik nog 3e in de Grote Prijs van Luik. Vorig jaar was er door een brand in de hallen geen concours, fijn dat de organisatie dit jaar wel kan door gaan, van 3 tot 6 november.
http://www.oeuvray-smits.ch/fr/Challenges/Liste-de-departs-et-resultats/CSI.html