05-12-2011

Voor een kus van Marie-Claire gaat Wouter naar de Nekker...

Wie was de man van het voorbije weekend? Was het Pieter Devos die de GP van Neeroeteren won? Zou kunnen, want mooie prestatie. Was het anders Billy Twomey met winst in de Top 10 in Gucci Parijs? Of gewoon onze eigen Patrik Spits die het echt zag zitten in de GP Neeroeteren met onze Withney? Hij was immers in de barrage, kreeg een eerste lichte achterbeenfout. Hij wist het niet dat die gevallen was, bleef er voor gaan, nam ook die korte wending richting trippelbar, en daar ook die fout. Niet meer volle gas naar de laatste hindernis toe, maar toch weer een snelle chrono. Het had de 2e plaats geweest zonder fout, de 5e plaats met slechts 1 fout, maar nu de 10e plaats. Toch terug de eerste FEI rankingspunten dit jaar voor Withney, en hopelijk het eerste klassement in een GP in een hele rij.. Het berichtje dat we kregen van Gabriël Coumans met "Withney is back", deed ons dan ook ongelooflijk veel deugd. Gabriël heeft destijds Patrik geholpen om internationaal door te breken, en te zorgen dat hij staat, waar hij nu staat. Daarin heeft Withney zeker een belangrijke rol gespeeld.

Maar wie was dan dé man van het voorbije weekend? Hij heeft het bijzonder druk gehad het voorbije weekend en ook nog de volgende dagen. Toch heeft hij de tijd gevonden om ook langs te komen op de training van de LRV in Kontich.
Sinterklaas in hoogsteigen persoon. Een hoogdag voor de ruiters, maar vooral voor de jongere broertjes en zusjes die nog niet competitief kunnen deelnemen. Bij de oudere ruiters trekt Wouter het voortouw als het op ambiance aankomt. Wouter is de zoon van commandant Raf Verreyken, en is helemaal in de ban van het Amika-spel. Toen het Amika-spel vorig jaar van start ging, een competitie over het hele jaar, met finale op het nationaal LRV-tornooi, was Wouter alvast de grote bezieler. Met maar 1 doel voor ogen, een kus van Marie-Claire. Toen visten ze achter het net, en geen "meet & greet" voor de ruiters van Kontich. Dit jaar was het nog erger, met een tweede plaats op het nationaal tornooi in Brakel. Over "net niet" gesproken.. Weer geen kus van Marie-Claire voor Wouter. Gisteren bleken zelf Sinterklaas en Zwarte Piet goed op de hoogte van de ambities van Wouter. Ze hebben gezegd om niet op te geven, dat het dan wel zal lukken. Het ponyteam van Kontich mag alvast meedoen bij de spelletjes in de Nekkerhal, op de Amika-dag. Maken deel uit van dat team: Mieke en Julie Ceuterick (onze nichtjes), Yana Reynders en Merel Verbruggen. Wouter zal daar van dienst zijn als chef d'équipe, en wie weet wie komt hij in die functie dan wel tegen in Mechelen? Als het niet lukt in Mechelen, is er het volgende buitenseizoen. Dan zal het alles of niets worden, want de ponytijd voor Wouter zal ook geen eeuwigheid meer duren. Ooit zal hij de overstap naar die paarden moeten maken.

Zoals onze neef Jeroen dat vorig seizoen al deed. En weer was dat dit weekend niet onopgemerkt gebleven. Bij ons in de rijhal was er de 2e gewestelijke LRV indoor. Op zaterdag reed Jeroen de goedgekeurde dekhengst Ixion van het Netehof mooi foutloos rond in de reeks onderbeginnelingen.
Ook op zondag een goedgekeurde dekhengst onder het zadel, met Vondel DH Z, zoon van Va-Vite. Ook daar deed Jeroen 2 droomrondes mee. Met deze jonge hengsten ging het nog niet op snelheid. Dat Jeroen op een slimme manier wel snel kan zijn, bewees hij gisteren nogmaals. Hij won maar liefst 3 rubrieken van de 6. Eén maal won hij de klasse Zwaar met Coco Chanel (Clearway), 1x klasse midden met Gravin, en dan ook winst in de klasse licht met Gretel. Nu slechts 3 van de 6 wedstrijden gewonnen door Jeroen. De afwezigheid van Jorien Livens bij de eerste indoor, en de aanwezigheid nu, zit daar misschien wel voor iets tussen. Zowel Jeroen als Jorien hebben hun opleiding binnen LRV Kontich gehad, en zijn aan elkaar gewaagd. Jorien won eveneens 1 rubriek, die van de klasse Zwaar met Connassis vd Helle. Jorien Livens zullen we zeker ook aan het werk zien tijdens jumping Mechelen. Voor Jeroen lukte het ook prima in de klasse midden met Mozart, op een derde plaats. Samen met Mozart is Jeroen geselecteerd voor de finale van de Gouden Laars Children, die net verreden wordt voor de Wereldbeker Jumping in Mechelen. En zo heeft iedereen zijn redenen om tussen 26 december en 30 december richting de Nekker te gaan..
http://www.dewarre.be/_ln/internationaal.php?id=54