27-07-2012

Withney op volle kracht in de Euphony Six Bars!

De eerste dag van Jumping Beervelde, het Flanders Horse Event, zit er op. Mooie locatie, prachtig verzorgd, en met gisterenavond mooie winnaars!
De Euphony Six Bars, gesprongen met kunstlicht, kende in de eerste ronde meteen een serieuze schifting.
Slechts 8 ruiters van de 19 deelnemers wisten de nul op het scorebord te houden. Patrik wist dat ook voor hem de eerste ronde het moeilijkste zou worden, met onze Withney.
Vermogen is geen probleem, maar de paarden moesten springen van de uitgang weg, naar een redelijk donkere hoek, richting een groot scherm. De eerste ronde hield ze zich nog een beetje vast, maar de nul was wel een feit.
Daarna kwam Withney wel los, en voor we het wisten zat ze in de 4e ronde. Nog 3 combinaties waren over de rechte van 1.95m gegaan. Eiken Sato besloot niet meer te starten in de 4e ronde, en liet dus kennen tevreden te zijn met de 3e plaats. In de Euphony Six bars moet Patrik toch tot het uiterste proberen te gaan voor sponsor Euphony.
Hij zou met Withney nog wel een poging ondernemen over de rechte van 2.05, net zoals Thiago Ribas da Costa van Starhorses. In Vichy lukte het met Withney wel over de 2.05m, maar nu toch die fout.. We waren wel héél tevreden.
Achteraf zou haar prestatie nog voldoende blijken voor de gedeelde overwinning. Ook Don Camillo ging met zijn ruiter Thiago Ribas Da Costa in de fout op de rechte van 2.05m, en zo werden ze beide uitgeroepen tot winnaar van de proef.
Eiken Sato werd dus 3e. De broer van Eiken Sato verblijft deze dagen in Londen, voor deelname aan de eventing. Volgens Eiken zou hij wel eens voor de verrassing kunnen zorgen. Alleen dressuur en jumping zouden zijn mindere onderdelen zijn, maar bijzonder sterk in het cross country gedeelte.. Of dat voldoende is om onze Belgische deelnemers te bedreigen, dat zullen we spoedig weten!

We volgen Londen graag van op een afstand. Voorlopig toch nog. Tegen dat Cadjanine moet, gaan we toch ook van dichtbij supporteren.
Nu gaat onze aandacht volledig uit naar de concours in Beervelde.
Op vrijdag krijgt Withney rust. Va-Vite zal de kwalificatie voor de Grote Prijs dan op zich nemen. Withney komt terug aan zet op zaterdag, tijdens de kleine Grote Prijs, tevens de 2e kans op kwalificatie voor de GP.

Meer info en resultaten via de link.
http://www.flanders-horse-event.com/_html/main-jp.php?taal=nl&page=jp_prog