17-08-2012

Finaleplaatsen in Gesves voor Jeroen De Winter met Illuna en Gravin.

De sport kan mooi zijn. Voorbeeld daarvan is de knappe prestatie van de juniors op het Europees kampioenschap, met hun zilveren medaille. Jos Verlooy en Chloë Vrancken vertoeven momenteel tussen de 5 leiders van het individueel klassement. Mooie uitgangspositie met de finale op zaterdag. Ook voor onze neef Jeroen De Winter is het momenteel nog heel mooi. Hij behaalde een finaleplaats met de merries Illuna van het Netehof (4-jarigen, BK Gesves, Casall x Darco) en Gravin van het Netehof (6-jarigen, BK Gesves, v. Darco). Met Gretel (v. Corland) was die ene fout in de eerste omloop er teveel aan, niettegenstaande een foutloze 2e omloop. Enkel de 27 dubbel foutloze combinaties zullen de finale springen op zondag.

De sport kan ook hard zijn. Jonas Vervoort had nog 2 kansen om zich te kwalificeren voor de finale van de 5-jarigen op zondag. Valetta is een bijzonder fijne merrie, maar is gisteren ziek geworden in Gesves. Er moest forfait gegeven worden voor de 2e kwalificatie. Het goede nieuws is wel dat het helemaal in orde komt, en dat ze volgende week terug het werk thuis kan hervatten. De timing is niet ideaal, maar we zijn toch tevreden dat we verder geen risico's genomen hebben. Met Carabas (Caretino) zou een kwalificatie nog mogelijk zijn na een foutloze eerste manche. We hopen het mee voor Jonas.

Verder duimen we uiteraard mee vandaag voor de Belgen in Dublin. Gisteren heeft Zafir vriend en vijand mogen verbazen. Samen met Jérome Hurel waren ze op donderdagavond in de 1.50m - 1.60m rubriek goed voor de tweede plaats! Eigenaresse Laure Henry mag heel tevreden zijn, over een ambassadeur van onze Feestveiling gesproken!
http://www.equitationgesves.be/championnat/resultats.php