17-02-2008

Willy De Beck, paardenmelker, paardenfokker, en zelf een fantastisch ruiter.

Vandaag hebben we op 2 plaatsen mogen genieten van mooie topsport.
Bij ons in de rijhal vond de afsluitende gewestelijke indoor plaats van het seizoen voor de ruiters van LRV-gewest Kontich - Mechelen.
Traditioneel wordt dat afgesloten met een proef voor het publiek; de Masters.
Even spectaculair als op jumping Mechelen, ook al is de winstsom geen auto of vette cheque.
Het publiek was er niet minder enthousiast voor.
Twee jaar geleden werd deze showproef gewonnen door Kris Van Steen, maar die werd nu bij zijn vrouw en zoontje Senne verwacht.. Vorig jaar was winst voor Jeroen de Weerdt.
Dit jaar waagden 9 ruiters hun kans.
Het werd een droomscenario met in de laatste omloop een barrage op tijd tussen 2 graag geziene ruiters.
Kristof De Winter (jongere neef van Erik; LRV St-Katelijne-Waver) mocht het opnemen tegen LRV-boegbeeld Willy De Beck (LRV Leest).
Willy is ondertussen al vader van 2 twintigers, wat ons doet vermoeden dat hij toch ouder is dan 45 jaar, maar hij kon dat jong geweld nog best aan.
Beide ruiters waren snel en foutloos, maar Kristof had er net 19 hondersten langer over gedaan, en mocht tevreden zijn met een 2e plaats. Bijzonder knap van deze 2 ruiters. We wensen hen alle succes naar volgende week toe. Dan trekken de geselecteerde combinaties naar de provinciale LRV indoor te Moervelden Ranst.
Daar zijn we vanmiddag ook even geweest, voor de provinciale pony-indoor LRV Antwerpen. Onze zus Wendy heeft er een hele dag geweest, dus ik ga met veel plezier morgen haar verslag op deze site zetten.
Zelf ga ik er al wel een kleine bedenking bij zetten.
Vandaag is de sport gewonnen.
Vanmorgen heb ik in de stijlproeven gezien hoe de winst in 1 reeks ging naar Alexander Matthyssen en in de hoogste reeks naar zus Charlotte Matthyssen.
Er werd heel stijlvol gereden, met waarschijnlijk zeer terechte winnaars.
In de namiddag is er wel een fout gebeurd bij de jurering.
In de reeks C licht stond er een mooi gebouwde omloop met 2 fasen. Het was een vrij selectief parcours, maar één van de eerste deelnemers reed meteen een rit uit het boekje.
Het was nog wel het jongere broertje van Charlotte en Alexander, Laurens Matthyssen.
De automatische klok liep niet mee, maar hij was de eerste die in de 2e fase kwam, dus de jury kon ook geen richttijd hebben.
Volgens mij moet er iets fout geweest zijn met de handchrono, nochtans riep de jury meteen een tijd af van 20,62 seconden in de 2e fase.
Er was later in de proef van C licht niemand die een snellere tijd kon rijden dan 25 seconden. Het zou kunnen dat Laurens Matthyssen sneller was dan diegene die nu op de 2e plaats stond; Leonie Peeters (dochter van hengstenhouder Pol Peeters), maar die tijd kon geen 5 seconden sneller zijn.
Er is niemand gaan reclameren bij de jury, en dan vind ik wel dat er een heel sportieve houding geweest is van de andere ruiters. Nochtans vind ik wel dat de jury zelf dat had kunnen inzien. Vergissen is menselijk, maar soms moet men een fout kunnen toegeven. Voor iedereen die de wedstrijd aandachtig had gevolgd, was het wel duidelijk. Bij een fout in de jurering, moet dit altijd in het voordeel van de ruiter zijn, en mag die ex aequo eerst worden gezet.
Toch is vandaag de sport gewonnen, door de sportieve houding, maar voor mij zijn er in de reeks C licht 2 provinciale kampioenen.
Proficiat Laurens Matthyssen en Leonie Peeters! En er was zo'n toffe krollebol op de 3e plaats. Dat moet je morgen lezen in het verslag van Wendy. Even geduld.

Voor de rest kan ik alleen iedereen aanraden om volgend weekend niet thuis te blijven.
Er is topsport op jumping Hasselt, waar wij heel graag gaan meerijden.
Maar er is ook de provinciale LRV-indoor in Moervelden met op vrijdagavond de Breederscup, zaterdag de Queenscup, en zondag de echte kampioenschappen. Twee jaar geleden werd onze Withney met Patrik nog provinciaal LRV-indoor kampioen. Toen werd het daar ook niet weggegeven!
Veel succes aan alle deelnemers!