26-07-2008

Sherlock stunt nu wel helemaal, winst in de Longines Classics, 1.50m!

Vanochtend kwam Sherlock voor de tweede keer aan de start. De eerste keer was hij al in de prijzen met een derde plaats, en vandaag behaalde hij de overwinning in de 1.50m proef na barrage.
Slechts 2 kandidaten in de barrage. De Engelsman William Funell mocht als eerste in de barrage. Patrik was aan het opletten, en hij merkte op dat Funnell een hindernis vergat. Inderdaad, enkele momenten later de bel... Dan moest hij enkel maar de finish te halen om te winnen. En Sherlock deed het nog in alle schoonheid. De eerste Belgische overwinning. De andere Belgen waren ook best in vorm. Een vierde plaats voor Koen Vereecke met Utopia vd Donkhoeve, een 6e plaats voor Niels Bruynseels met Chivena vd Helle.
Een heel tevreden eigenaar nonkel Paul, die het hier allemaal met zijn eigen ogen heeft kunnen meemaken.
Op zondag staat er nog een 1.45m proef met joker op het programma. Die kan als opwarmer tellen tegen de Grote Prijs, die ze in Hicstead voor de gelegenheid "De Kings Kup" noemen. Patrik zou zowel Withney als Sherlock kunnnen starten, wat voor een ruiter een abnormale luxe is. Omdat Withney toch iets meer ervaring heeft op dit niveau, zal Withney aan de start komen in de Grote Prijs. Duimen alvast vanaf 15u Engelse tijd, of 16u Belgische tijd. Alle Belgen komen ad start in deze Grote Prijs.
http://www.swisstiming.com/sports/equestrian/racearchives/hickstead2008/index.htm