07-12-2008

Opnieuw Brabonçonne voor Patrik en Ambassador in Katowice.

Op donderdag keken ze in Katowice al vreemd op, toen Ambassador gepresenteerd werd voor de veterinaire controle.
Hij liep daar per ongeluk de tafel omver met alle paspoorten op.
In zijn beste Pools, had Patrik gezegd dat hij "un peu handicapé" was, wijzend naar zijn hoofd, waar hij links een oog mist. Spijtig genoeg, een voorval uit zijn jeugd. We zien er Ambassador niet minder graag voor, en we hebben hem heel graag op stal.

Ze keken toen vreemd op, maar ze hebben in Polen achteraf nog staan kijken, als ze Ambassador met Patrik aan het werk konden zien.
Na pech op de eerste dag, waar ze tevreden moesten zijn met de 6e plaats, was er de overwinning in de speedproef op zaterdag, en de 2e plaats in de krachtproef.
Op zondag was er een proef met winning round, de zogezegde kleine Grote Prijs.
32 combinaties werden voor die proef geselecteerd; ingedeeld in 8 groepen van 4. Naar de barrage gaan dan 12 combinaties. De beste van elke groep van 4, + 4 lucky losers. Patrik kwalificeerde zich voor die barrage, en ook in de barrage was hij de snelste van de 12, goed voor de 2e overwinning van Ambassador in Katowice.

In de Grote Prijs konden de Belgen jammer genoeg geen hoofdrol opeisen. Daar hadden de Nederlanders de bovenhand, met winst voor Aniek Poels.