02-03-2018

Afscheid van een groot man, bompa Jos Verlooy

 Toen we deze middag voorzichtig de eerste berichten toekregen, wilden we het niet geloven.  Zo fijn om Jos en de familie Verlooy al zoveel jaren te hebben mogen kennen, en waarderen.  Samen successen mogen vieren, samen mogen beleven..    Jarenlang trouwe bezoeker en steun voor de Groentenjumping..  Elkaar gewoon graag gezien en gerespecteerd..  
Het doet ons dan ook veel pijn deze tekst te lezen op de website Galop.be.  

Zo'n mooi persoon, moeilijk woorden te vinden, ...  en dan toch zo mooi geschreven. We nemen de tekst van Kris Van Loo graag over:

Den Bompa, de vader van Axel en grootvader van Jos Verlooy, heeft ons onverwacht verlaten. Jos werd 81, maar leefde tweemaal langer.

 

Niemand begreep beter de kunst van het leven als den Bompa.

 

Sterker, hij verhief leven tot kunst.

 

In zijn laatste interview meende hij wat hij zei: ‘Eigenlijk is mijn ganse leven schoon geweest. Ik ben altijd blij en content geweest. Als kind was dat zo en dat is vandaag niet anders.’

 

Jos Verlooy was een geboren ondernemer en werd beroemd om zijn beste hespen.

 

Maar nog meer als succesvol ondernemer, was hij een vrolijke en goedlachse optimist die gelukkig was als hij anderen gelukkig maakte. En dat is bovenal zijn grootste handelsmerk geweest.

 

In zijn bedrijf werkte hij dertig jaar met dezelfde medewerkers, dezelfde klanten, dezelfde leveranciers. Jos Verlooy leefde met de stelling dat in een gelukkige sfeer alles beter draait. En die sfeer creëerde hij elke dag, 81 jaar lang, thuis, op het werk en onder vrienden.

 

Hij straalde en leefde en liet ook anderen stralen en leven.

 

Jos Verlooy engageerde zich ook in de paardensport en reed zelfs wedstrijden. Het grote werk liet hij over aan zijn zoon, en later aan zijn kleinzoon.

 

De (paarden)wereld verliest een kleurrijke, immer lachende en fundamenteel gelukkige vriend.

 

Jos was een voorbeeld voor het leven en de wereld zou veel mooier zijn als we in zijn voetsporen treden



Auteur: Kris Van Loo
Bron bericht: galop
Bron foto: Galop

Documenten
Rouwkaart 'bompa' Jos Verlooy