04-07-2018

Bfe present in Knokke en Fontainebleau! Jeroen De Winter en Thibeau Spits in selectie EK.

We gaan 5 jaar terug in de tijd.. Met de droom van Jeroen:   je kan het allemaal terug lezen.  Jeroen hoopte van een Europees kampioenschap te mogen rijden van de jeugd, en het liefste samen met zijn neef Thibeau Spits.

Door omstandigheden en door de wet van Murphy, is dat nog niet gelukt.  Voor ons, voelden we het aan dat dit seizoen onze laatste mogelijke kans zou zijn om dat te kunnen.

Thibeau is al 2 jaar mogen gaan, en behaalde zowel bij de scholieren als bij de juniors telkens de invididuele finale dankzij Jacobien.   Dit jaar is hij door een sterke eindspurt de laatste weken, en een nog veel sterkere Jericho Dwerse Hagen bij de selectie van de juniors.    Onze neef Jeroen heeft 2 kleppers van formaat met Karmelita en Cleopatra.   Bij  de youngriders heb je best ook wel een heel goed paard nodig.  Wij geloofden er al lang in, maar fijn dat ook de topsportcel en de bondscoachen Jeroen ook in de selectie hebben genomen.  Jeroen zit in het team van de youngriders met Cleopatra. 

Nu dat we nog maar enkele dagen voor vertrek zijn, mogen we er toch van uit gaan dat er nu niets meer fout kan lopen.   Thibeau en Jeroen, hebben met hun team en coach Dirk Demeersman bijzonder goed gewerkt en we kijken er naar uit!
De vet check is al op zondag, zaterdag moeten we dan vertrekken naar Fontainebleau.  We weten dat daar het internet niet goed is, maar via de facebookpagina van Stal Ceulemans zal ik proberen up to date verslagen uit te brengen..
Er is volgende week in Fontainebleau heel wat te beleven, ook de Europese Kampioenschappen voor de jeugd eventing en dressuur vinden er ook plaats.   

We hopen dat de Rode Duivels verder in het tornooi doorstoten naar de halve finale (tegen Frankrijk!!), en de finale, die we daar dan ook wel kunnen volgen.  
We hebben al gehoord dat er toch wel wat Belgen ook naar Fontainebleau zullen afzakken, uiteraard super sympathiek.  Laat ons hopen dat we met enkele medailles kunnen terug komen, de verwachtingen zijn redelijk hoog gespannen...  De Belgische senior ruiters hebben ons de laatste weken prima voorgedaan hoe we het moeten doen...   Na de winst in de landenprijzen van Sopot en Rotterdam, bekroonde Niels Bruynseels zich tot held van Knokke, na de overwinning van de 5-sterren GP met Gancia de Muze.

In Knokke heeft het Stephex team zich met de organisatie weer helemaal overtroffen, dat heet promotie voor de sport.  Vorige week was het de 5-sterrenconcours, maar mocht er de 6e ster bij voor de gastvrijheid voor het publiek.  Gratis inkom, en dat is de volgende 2 weekends ook het geval.
  Bijna niemand heeft een geldig excuus om er dan niet eens naar toe te gaan.     Patrik gaat er dit weekend van start in het Summer Circuit  met Belissimo en Juragold.    BFE amazone Marthe van Gorp start er o.a.  met Loreen van de Landhoek bij de 7-jarigen.   You Zhang rijdt er de jonge paarden Moonlight en Matcho, naast Casting  in de CSI**.   

We hebben een vrij drukke zomer met de ponykampen en -stages bij ons op stal. Verder zijn we ons aan het voorbereiden voor de internetverkoop op 4 september.  In primeur zie je op de foto alsvast enkele te veilen paarden, op hun huidige locatie.   Meer info over de veilingpaarden en -pony's komt eind juli, de kijkdagen zijn voorzien op afspraak eind augustus.    Er is een heel team voor nodig om dit in goede banen te leiden.   Iedereen bij ons thuis is altijd druk bezig geweest, onze buurman René Himschoot heeft ons dan bvb mee geleerd om met de auto te rijden.  Samen met zijn vrouw Tinneke hebben ze uren op onze kids gepast, ze waren trouwe helpers op de Groentenjumping ,en vorige week waren ze 64 jaar getrouwd.  Twee maanden geleden werd deze foto nog genomen, waar we de 87e verjaardag van René aan het vieren waren.   Vorige donderdag is René opgenomen in het ziekenhuis, en gisteren overleden...  Onze gedachten gaan uit naar Tinneke, de kinderen en vrienden van Renéke. 

Het is niet het enige slechte nieuws dat we moeten melden.. Dezelfde nacht is een papa overleden, van  één van de ruitertjes die wekelijks bij ons komt rijden.   Patrick Hendrickx  kwam dan ook Aaron telkens mee helpen met de pony op te zadelen, maar moest zich de laatste maanden laten vervangen.   Hij kreeg in november te horen dat hij pancreas-kanker had.  Als brandweerman redde hij tal van levens, maar de dokters of therapieën, hebben Patrick niet kunnen redden.   Patrick is eveneens dinsdagnacht overleden.  We wensen zijn vrouw Belinda, zoontjes Aaron en Ruwen en zijn familie en vrienden veel sterkte.   We willen de andere kinderen en ouders van de lessen op donderdag van harte bedanken voor alle steun voor Aaron de laatste maanden, en hopen dat we het met zijn allen samen mee kunnen opvangen naar de toekomst toe.  

Wie interesse heeft om onze ponykampen of onze werking te leren kennen, er zijn nog plaatsen vrij in het dressuur-funkamp van 6 tot 10 augustus, of de instapstages voor kinderen zonder ervaring op 16-17/8/18, of 27-28-29 augustus.  We werken steeds in kleine groepen, er is een beperking op het aantal inschrijvingen.  Graag mailen op kristel@groep-ceulemans.be.   Het kan zijn dat je wel geen antwoord krijgt van 7 tot 15 juli..    Ik weet dat mijn collega's ook op bureau, het zo goed mogelijk proberen op te vangen.  Onze dank aan de teams op stal, en op bureau, en iedereen die ons op één of andere manier steunt..   Er komen nog drukke tijden aan,  maar content dat we volgende week dat mogen meemaken.  Dat heet teamwork..