10-07-2017

De 40 zwitserse frank van Pius Schwizer.. Nog even nagenieten, op naar Knokke en Z festival!

Vanochtend rond 3u waren Patrik en Thibeau thuis van de concours in Dettighofen.  Nog even een snel ontbijt rond half 8 voor Thibeau, en dan trok hij richting Niels Bruynseels.   Twee keer per week krijgt hij de kans om samen te trainen, daar steek je sowieso wat van op.

Thibeau glunderde nog even na,  van zijn 7e plaats in de GP met Jacobien.  En vooral hoe de "grote jongens" het hem ook hadden gegund.   Dat hij voor ruiters stond als Pius Schwizer, Hans Dieter Dreher en Michael Jung, was onbeschrijflijk.

Na afloop van de proef had Pius Schwizer zelf aan Thibeau 40 Zwitserse fank gegeven.  Omdat hij zo had genoten van hem aan het werk te zien.   Hoe mooi is dat!   

Aan ons gaf Pius de raad om te zorgen dat Thibeau zijn voetjes op de grond houdt, maar dat zal zeker wel lukken.    Om die wedstrijden te kunnen rijden, moet er gewerkt worden.    Voorlopig lijken onze kinderen dat zeker te begrijpen.  En dat er af en toe een pony of paard moet verkocht worden, om gezond bezig te blijven.  

En dat kan alleen dankzij een heel team, en dan gaat onze dank ook uit naar ruiters zoals Matthias Hens en onze Marnick, die met de jonge paarden bijzonder goed bezig zijn.

Matthias en Marnick trekken het volgende weekend naar het Z festival in Zangersheide.  Vorige week won Matthias de proef van de 6-jarigen op de Jump for Joy wedstrijd met Val d'Isere DH Z (Va-Vite x Uletta Dwerse Hagen).    Naast Val d'Isere gaan ook de 5-jarige paarden Korrada Z (Kannan), Diablotine DH Z (Donckervoort), Dalida DH Z, Valegro DH Z, Venezia DH Z mee naar Lanaken. 

De Chinese junior ruiter You Zhang gaat van start op CSI Knokke met Jericho Odeveld, Veerle de Vauxelles en Veracruz DH Z.   Thibeau was 2 jaar geleden al graag te gast in Knokke, en was toen bijzonder succesvol in de CSI* met Freestyle van de Withoeve.   Dit jaar kan Thibeau in Knokke rekenen voor de CSI** op Juragold Bormes en Dolce Vita en voor de CSI-P op  zijn pony Cleostrade.


Onze tweeling Catherine en Lauranne Spits trekken met heel wat pony's nu zondag 16 juli naar het LRV tornooi in Heist op den Berg.