10-10-2017

Deelname Thibeau in Oslo, een les in aardrijkskunde en nederigheid..

Last minute planningen, het lijkt de ruiters in hun bloed te zitten.   En voor mekaar iets willen doen, respect!
Want vorige week werd het duidelijk dat Thibeau dan in principe richting Oslo zou kunnen, voor de Wereldbeker pony's.
Cleo zat in vorm, er was die uitnodiging, en dan moesten we het zelf alleen nog maar organisatorisch rond krijgen.

Wat wel zeker was, dat is dat we van 18 tot 22 oktober naar Herning zouden gaan in Denemarken, waar Thibeau en Patrik zouden deelnemen aan de CSI met de paarden, en met Cleostrade voor de FEI pony Trophy, het wordt ook de Wereldbeker Pony's genoemd, met de finale tijdens Jumping Mechelen.

Toegegeven, Oslo is niet bij de deur, en dat was moeilijk te organiseren.  Maar tegelijkertijd sprongen daar enkele Belgische seniors hun Wereldbeker, met paarden wel te verstaan.  
Niels Bruynseels had aangegeven zijn best te doen om de pony van Thibeau mee te nemen, maar practisch was dat niet haalbaar.   We voelden wel de goede intenties.   Maar dan hebben we nog een straffe stal in de buurt, die hadden gezegd wel te willen en te kunnen helpen.

Super bedankt aan de familie Verlooy!!  Er was nog een plaats vrij voor onze  pony Cleostrade bij hen in de vrachtwagen.  Zo mocht Cleostrade gisteren al even wachten in de stal van Regina.      En in het gezelschap van o.a. Caracas zal ze zich waarschijnlijk ook voorbeeldig gedragen!

Na de wedstrijd in Oslo, kan Cleo met een Deense paardenhouder richting Herning afreizen.  Thibeau neemt het vliegtuig naar België, en kan samen met papa  Patrik dinsdagavond terug vertrekken met de vrachtwagen richting Herning.


En zo moesten we dan heel wat organiseren en puzzelen.  En we leren elke keer iets bij.

Wat hebben we nu geleerd?   Oslo is de hoofdstad van Noorwegen, is +- 1600 km ver.    Herning is in Denemarken, een beetje op de terugweg van Noorwegen naar België, en +- 800 km van thuis.

We hebben geleerd dat Noorwegen geen deel uitmaakt van de Europese Unie..  Even een inschattingsfoutje, dat weeral mee goed is rechtgezet dankzij Stal Eurohorse.   Moeten we Cleo eerst uitvoeren uit Europa, en dan met de nodige documenten heel graag terug invoeren!

Het waren dan ook even hectische momenten, en dat waren we gisterenavond aan het vertellen naar onze jeugd die springles kwam volgen.  Allemaal meisjes tussen de 11 en 16 jaar.   

Ook zij hadden verwacht dat Noorwegen deel uitmaakte van de Europese Unie.  Dat Denemarken er bij hoorde, dat wisten we allemaal.
Maar dan gingen we even nadenken over de munteenheid in Noorwegen.    Ik wist dat ze daar werkten met Noorse Kroon.  Ze waren allemaal aan het nadenken welke munteenheid het zou kunnen zijn.   Emma dacht het te weten.  "Wacht", zei ze, "het is Noorse...huuummmmm, ik weet het, wacht".    

Ik gaf ze een tip mee, met "Sommige mensen dragen het op hun hoofd".   Emma keek even rond in de groep, en antwoordde heel overtuigd "Tok".     Over Noorse Tok hadden we nog niet gehoord, maar het was wel super grappig.    En zo vertrekken we vol goede moed  heel gauw Cleostrade achterna.  Ze zijn ondertussen goed aangekomen in Denemarken voor een rustperiode.   
We zijn iedereen bijzonder dankbaar voor de hulp die ons geboden is, om al ginds te kunnen deelnemen.   Omdat Patrik niet van huis kon, en zelf zal rijden en onze jeugd zal bijstaan in het Azelhof, zal ik Thibeau in Oslo vergezellen.   Maar tegen dat hij op zondag een proef zal moeten springen van 1.35m, weten we dat we terug hulp van onze andere Belgische ruiters aldaar zullen moeten inroepen...  Ik weet wel dat ik goed mee kan helpen om voor Cleo te zorgen, maar om tips te geven tijdens de verkenning, dat wordt moeilijker...   Thibeau is nu wel gewend om veel alleen te doen, maar het wordt toch een opdracht..     We zullen hopen op een goed verloop van de wedstrijd,  ginder ook heel hard mee supporteren voor de Belgen in de Wereldbeker, en er zelf zoveel mogelijk van opsteken...  Toch een ervaring!!