10-08-2018

Het BK jonge paarden in Gesves, Nono neemt prima start.

De Grote week van Gesves; het BK van de jonge paarden.  Voor heel wat ruiters en fokkers met stip op de agenda.
Ook zo voor onze stal, heel wat selectie-wedstrijden gingen er aan vooraf.

Momenteel zijn de eerste 2 kwalificaties achter de rug, die bij de 4- en 5-jarige paarden.  Resultaten kan je vinden via deze link. 

 
Neef Jeroen de Winter deed het alvast foutloos bij de 4-jarigen met Tokio VG Z, neef Jorich Spits deed het even goed met Okkey Blue S.
Uitkeken deden we ook naar het optreden van Nono vd Withoeve met onze zoon Marnick Spits.   Nono heeft een top mentaliteit, en heeft al heel wat nulrondjes achter zijn naam staan. Zo ook tijdens de 1e qualifier van de 5-jarige paarden!

Vrijdag komen de 6-jarigen voor het eerst in actie, met daarbij Madonna Dwerse Hagen, Valegro DH Z en Hercules DH voor onze stal, samen met Matthias Hens.   De eerste kwalificatie van het BK 7-jarigen op vrijdagavond zal meteen een serieuze test worden, voor o.a. Thibeau Spits met Loreen van de Landhoek en Classic Touch DH, Marnick Spits met Virocondo Z, en Jeroen de Winter met L'Innocence van het Meulenhof. 

Het wordt ook duimen op andere fronten, zo ook voor Patrik die met Belissimo Z deelneemt aan de CSI*** Sentower.  Hij moet ginds vooral ook heel wat Chinese ruiters coachen, waarvoor ook enkele paarden van onze stal richting Opglabbeek zijn afgereisd.  Vorige week was Mr Li nog met Javanna vd Torredreef knap 3e in de GP CSI* Peelbergen.  Benieuwd wat hij, zijn zoon en Yini Liang dit weekend mogen presteren.  

U
iteraard volgen we ook de pony's voor hun EK in het Britse Bishop Birton.    Malin Bollen stond voorlopig op een individuele 6e plaats met een nulrit, Marthe Van Gorp en Goliath lieten 1 tijdfoutje noteren.  Op vrijdagnamiddag wordt de landenprijs verreden.  

We hebben ondertussen thuis een hele collectie leuke pony's.  Onze dochters Catherine en Lauranne Spits komen nu zondag graag in actie tijdens het LRV tornooi van Koningshooikt, ingericht in ons dorp St Katelijne Waver.  Zeker de moeite om eens te komen kijken op 12 augustus!       Ook op woensdag 15 augustus is er heel wat te beleven in de Lombaardstraat te St Katelijne Waver.   Dan is het de beurt aan de paarden voor hun wedstrijd.    Thuis zitten is de volgende dagen geen optie. Altijd iets te beleven...