04-11-2013

Kinderen voor Kinderen...

Het zijn drukke tijden met de kindjes Spits...    Momenteel zijn er best wat wedstrijden, en het moet gezegd dat ze goed bezig zijn.    Ze doen het ook niet alleen, ze helpen mekaar.

Sinds enkele weken is het neef Jeroen De Winter die onze tweeling Catherine en Lauranne Spits mee begeleidt in het springen.   Vorige week zaterdag zijn we gaan springen in de Moervelden in Broechem, een actie ten voordele van Kom op tegen kanker.      
We hadden Lauranne met Saartje eens ingeschreven voor de reeks 80 cm.   Met Tino vormt ze al een jaar een combinatie, en daar dachten we wel dat de 80 cm een haalbare kaart zou zijn.  Voor de 7-jarige Lauranne is dat toch een hele opdracht, temeer dat de barrage apart was, en ook daar de hindernissen nog eens hoger werden gezet.
Ons Lauranne haalde die barrage, met haar 2 pony's..      Een bang hart van de mama, een dapper hart van de dochter en de pony's, en ook daar bleef het helemaal foutloos!!   

Thibeau werd dit jaar nog nationaal kampioen in B licht met Saartje.     Lauranne heeft de beslissing genomen om nu ook met Saartje meteen in de reeks B licht te gaan starten.  En Thibeau?   Die vond toch dat Lauranne nog wat moest oefenen op "barrage-rijden", en hij zou haar daar wel mee helpen te trainen...  Dat belooft!

In ieder geval heeft Thibeau zelf nog wat kunnen oefenen op barrage rijden, want hij haalde met heel wat pony's de barrage.   De ponyhengst Higthrick doet het tegenwoordig uitstekend.   In de proef 1m was hij bijzonder snel, maar op de valreep toch nog geklopt in tijd door Louis Wauters.  Eerder op de dag was Thibeau ook al 2e in de reeks 70 cm met de 5-jarige B pony Milton. 

In de reeks 1.10m wou Thibeau zijn kans nemen op de overwinning met Hightrick.    Thibeau wist dat Louis Wauters niet te onderschatten was met zijn nieuwe troef Hickstead, hij zou als laatste aan de start komen.    Thibeau kwam als voorlaatste aan de start, en op dat moment was er nog maar 1 combinatie foutloos.  De tijd had gemakkelijk haalbaar geweest, maar Thibeau nam misschien deze keer teveel risico's in de wending naar de voorlaatste hindernis toe.  Hightrick toonde totaal geen probleem met de hoogte van 1.20m in de barrage, maar hij had wel een probleem met de afstand..   Ze kwamen te kort bij de hindernis, en Thibeau mocht het een tweede keer proberen.   Dit maal wel OK, maar met een trage tijd en 4 punten goed voor de 5e plaats.   

Thibeau en Hightrick zijn reeds zeker van kwalificatie voor de halve finale van het stijlspringen.  We wilden ook onze zoon Marnick Spits een kans geven om zich te kwalificeren, en hij mocht daarvoor rekenen op de hengst Kadans van de Groenheuvel.   Op donderdag 31 oktober waren we te gast in het Provahof in Zoutleeuw.
Geweldig leuk, maar onze zonen Marnick (Kadans) en Thibeau (Hightrick) realiseerden beide exact dezelfde score, m.n. 80%.  Winst was er voor Steffi Baert met Bon Jovi.

En zo maakt ook Marnick kans om zich alsnog te kwalificeren voor de halve finale, die zal plaats vinden op 23 november in Moerzeke (Overdijk).     Marnick moet daarvoor nog een 2e keer goed presteren, en mag daarvoor op 6 november richting Kuringen trekken. 

Onze kinderen  worden door enkele lesgevers goed begeleid, en daar zijn we uiteraard heel dankbaar voor.
Ze blijven er ook voor werken, want naast enkele "routiniers" blijven ze ook jonge pony's opleren.

Weldra mag Marnick ook beginnen met enkele jonge paarden, en dat zullen er hopelijk met toekomst zijn.

Voorlopig hebben ze al wel naam!    Marnick mag het proberen met Kyra en/of Karamba Van Vlieringen.  Beide zijn dochters van Jah's Diamant.   Karamba is de halfzus van Vinca Major V Vlieringen, Kyra komt eveneens uit deze moederlijn, en is een dochter van Benfica Van Vlieringen (= halfzus van Vinca Major, Cento Lano x Lys de Darmen).   Vinca Major zelf heeft naam en faam gemaakt tot op GP driesterren-niveau met de Française Pauline Guignery.

Thibeau heeft al langer laten weten dat hij later wil beginnen met Ultra Precious (Ultra Boy x Cadjanine).      En juist deze Cadjanine heeft zich ook dit weekend weer  positief laten opvallen.   Ze had bijna een eerste Grote Prijs -zege op 5-sterren-niveau op haar naam.   Een fout in de barrage, met de kortste tijd, onder het zadel van de Braziliaanse ruiter Rodrigo Pessoa.  De resultaten van de CSI***** in Lyon via deze link.

Op de foto zien we nog Cadjanine als 8-jarige merrie bij ons op de weide, met naast haar kleine Ultra Precious.

Onze kinderen hebben aan onze neef Jeroen De Winter een goed voorbeeld.  Hij leidt ook zijn eigen paarden op, en we mochten dit weekend in het Azelhof nog zien dat ook Gravin van het Netehof (Darco) dat bijzonder goed blijft doen, tot op 1.40m niveau.

Patrik zorgt natuurlijk dat hij zelf ook nog bezig blijft.  Weldra begint hij terug te werken met Jumperhens, de 4-jarige hengst, zoon van Clinton, uit dezelfde moeder als Cadjanine. 

Dat blijft allemaal toekomstmuziek,  de weg blijft lang.    Ondertussen hebben we ook op korte termijn goede vooruitzichten.  Zo trekt Patrik het volgende weekend naar de nieuwe accomodatie in Opglabbeek.

Sentower-park opende onlangs zijn deuren, en wij kijken er naar uit om te kunnen deelnemen aan de eerste internationale tweesterrenconcours.    Daarvoor trekt Patrik met Withney, Uletta en Umosa richting Opglabbeek, van 8 tot 11 november.

Ook de pony's hebben opnieuw een wedstrijd.  Volgende maandag 11 november een derde manche in het ponycriterium, waar we graag te gast zijn in het Azelhof (Koningshooikt).

Onze jonge paarden gaan op zondag en maandag naar het Autumn Horse Festival in Westerlo.