06-12-2013

Niet goed begonnen, maar nu al wel 2x gewonnen ! Met dank aan Umosa en Comptesse.

De resultaten van CSI Poznan (Polen) zijn te vinden via deze link.      Op donderdag kregen de Belgische ruiters daar ook het slechte nieuws van het overlijden van hun collega Nick Motmans.  Uit respect voor de familie en vrienden van Nick, wordt ook daar gereden met een rouwband.

In zo'n situaties zijn winnen en verliezen relatief, en beseffen we maar al te goed dat er nog heel wat meer in het leven is dan enkel sport.
Op donderdag konden we telkens die ene fout van zowel Umosa, Comptesse en Withney vergeven.

Vrijdagochtend 6 december; bij heel wat kinderen was de Sint geweest, maar niet in Polen bij onze ruiters.    Als ze iets wilden, moest er voor gewerkt worden..
De 1.40m proef was met een 130-tal combinaties ontdubbeld.   En die beide rubrieken wist Patrik te winnen!
De eerste keer deed hij dat met Comptesse vd Withoeve,   en voor de 2e overwinning kon hij rekenen op snelle Umosa (v. Andiamo).
Daar was het een volledig Belgisch podium, met Niels Bruynseels en Dirk Demeersman op plaatsen 2 en 3.  

Ondertussen weten we dat Patrik mee opgenomen is in de geselecteerde ruiters voor CSI***** Mechelen, waar  Patrik wel geen wereldbeker zal rijden, maar wel de andere rubrieken van de CSI-5.  
Dat is toch een hele eer en het is fijn om in dit selecte groepje opgenomen te mogen worden, en dan is de wedstrijd in Poznan de laatste generale repetitie.      En die repetitie geeft voorlopig zeker vertrouwen in rechte lijn naar Jumping Mechelen toe.