28-09-2017

Nu zaterdag Open Les dagen; maand van de sportclub. Proficiat aan het Gouden koppel!

Het zijn drukke tijden..  Voor en achter de schermen is er steeds iets te doen..    Elk weekend hebben we minstens 1 wedstrijd, en normaal hadden dat er het volgende weekend minstens 4 geweest.

En toch hebben we het nu tot een minimum herleid.  Want af en toe zijn er belangrijkere zaken, en daar moeten we tijd voor maken.

Laurent en Adrienne Spits, zijn op 30 september 50 jaar getrouwd.   Ze waren steeds bijzonder actief in de paardensport, en als er nu nog iets moet gebeuren, staan ze altijd paraat.

Vorig weekend waren ze ook te gast, in zowel Zangersheide als op het nationaal tornooi in Kester.    Ze zagen dat het niet slecht was, maar dat het  geluk niet altijd aan onze kant was.   En dan blijven we oefenen...
We onthouden voor Catherine en Fair Faith de 3e plaats stijl in BL, en met Galinka was er die ene pechfout in DM.   Maar een hele prestatie voor kleine Catherine dat ze ook in de stijl beloond werd met de 10e plaats.  

Van Zangersheide onthouden we de overwinning van onze neef Jeroen de Winter met Karmelita van den Dries in de troosting van de 7-jarige paarden.  Knap dat Jeroen naar de finale mocht met Cleopatra, daar die ene fout, maar toch een verdienstelijke 12e plaats!    

Voor Lauranne viel het even niet mee, maar ze heeft gisteren terug de puntjes op de i gezet, tijdens de manche van het stijlrijden in De Warre te Neeroeteren.  Daar werd ze 3e na een mooie rit met Hightrick.  Heel wat ruiters van onze club deden het goed.   Floor Stevens won deze manche, net zoals de vorige keer!  Lise Fol en Picaso stonden op een 9e plaats, en ook Valentina Hoeben (Prince Optimus) en onze Catherine met Kantjes Feiko zagen we in de top 15.   In de kleine maat pony's is Juliette De Wilde ook goed onderweg met de 3e plaats. 

D
it weekend moesten we in principe terug richting Limburg, voor zowel de finale van de Gouden Laars in Sentower Opglabbeek, of voor de finale BRP in Kuringen (Woutershof).   Maar we moesten ook stipt op het feest zijn, en dat zou wel eens moeilijk kunnen worden.
Daarom zijn we Zarah Leemans bijzonder dankbaar dat ze met Hightrick en Mistique richting Kuringen gaat, voor de finale van de bestgaande rijpony.  Dat zou misschien een eerste ticket kunnen betekenen richting Jumping Mechelen, op het einde van het jaar. 

We hadden ook graag met Thibeau en Cleo richting de finale van de Gouden Laars getrokken in de Sentower, maar blijven wijselijk dichter in de buurt.  Thibeau start met Cleostrade in de CSI* Lier.  Samen met Jericho Dwerse Hagen en Juragold Bormes zien we hem in de CSI** Lier,  Patrik neemt Jacobien nog eens mee in de CSI**.       Het wordt in Lier best een fijn weekend, met als afsluiter op zondagavond de veiling van de Woodlands. 

We hebben het altijd bijzonder druk met de paardensport, maar ooit zijn we er rustig mee begonnen.   Zaterdag ochtend willen we de kans geven aan kindjes om eens bij ons de pony's  te komen bekijken.   In het kader van de maand van de sportclub, is er op gemeentelijk vlak een apotheose op 30 september.  Omdat onze pony's moeilijk in de sporthal konden, stellen we onze deuren open, en mag iedereen eens komen kijken en geven we zoveel mogelijk kans om ook te rijden, of deel te nemen aan de ponyspelen.  De pony's staan in de Leliestraat 37, Sint Katelijne Waver.  Van harte welkom tussen 10u en 12u. 

We moeten onze deuren op tijd terug kunnen toe doen, want we moeten dus wel op tijd op een feest zijn....    Komt goed!  Laurent en Adrienne mogen op hun beide oren slapen...