22-06-2016

Ook Belissimo weet hoe ze moet winnen, winst op CSI** Lier, in de 1.35m proef met 114 starts.

De voetbalkoorts neemt nog toe, en het is duidelijk! Iedereen wil winnen!    Dat is ook heel leuk, maar daar heb je vooral goede spelers voor nodig, wat geluk, en vooral veel inzet.

Dat is in de jumpingsport niet anders.  Dat geluk dwong meestal onze merrie Withney wel af, deze foto nog uit de oude doos, maar altijd fijn om er even op terug te blikken.  Nog een foto van op onze eigen Groentenjumping in het jaar 2011.  

We hadden destijds ook gezegd dat het met het op pensioen gaan van Withney even wat moeilijker zou gaan, en dat we stilaan terug zouden opbouwen om terug fijne resultaten mee te kunnen maken.

En stilaan lijkt het dat we dat doel aan het verwezenlijken zijn.  De goede resultaten van Dolce Vita doen deugd, en ook onze 7-jarigen doen het prima.    Neem dan nu even onze merrie Bellissimo Z (Bamako x Chin Chin), in mede-eigendom met Willy Vannitsen en Gert - Kim Verschoren.  Zij heeft het laatste weekend toch weeral gestunt.
Op de CSI** Lier deed ze niet mee bij haar leeftijdsgenoten, maar in de 1.35m en 1.40m proeven.   Wat een merrie is ze toch ook aan het worden!   De laatste dag klasseerden er zich maar liefst 42 van de 116 starters voor de barrage in de 1.35m proef.  Dan weet je op voorhand dat je normaal geen kans maakt, tenzij je echt vlot vertrekt.     En dat kunnen ze als geen ander!   Ze lieten niemand minder dan Maikel van der Vleuten op ruime afstand achter zich.  Resultaten via deze link. 

Voor Bellissimo komt deze internationale overwinning bij op haar lijstje, en dan mogen we via de FEI website even gaan checken, zou dit dan nummer 7 kunnen zijn?  
 

I
n ieder geval geeft dit een goed gevoel, en proberen we met dat gevoel te vertrekken richting Bonheiden, voor een CSI***, en daar nemen we graag Dolce Vita, Verdi Van de Withoeve en Jericho mee naar toe.
Vorig weekend op CSI** LIer was Verdi lange tijd onderweg voor die nulrit in de Grote Prijs, maar dan die 2 fouten op de laatste hindernissen...  Pech, maar ook mooie sport gezien met Jeroen Appelen als verdiende winnaar. 

Volgend weekend mogen ook de kinderen terug op wedstrijd, en dan komen ze allemaal wel ergens aan de start. Zowel op de Vor wedstrijd in het Azelhof, als op de Gouden laars ponywedstrijd in Loenhout proberen we alvast de zomer goed in te zetten.   

En omdat sport niet alles is, maar toch wel wat vrienden van ons aan het vechten zijn om een ziekte te overwinnen.  Niet opgeven, doorgaan!   Winnen in de sport is één ding, maar een ziekte overwinnen, dat is pas het belangrijkste.   We blijven ook jaarlijks met onze VZW Groentenjumping de organisatie Kom op tegen Kanker ondersteunen, heel graag doen we dat, en wel speciaal voor jullie!  Zo is ook Jos Lansink een trouwe bezoeker van de Groentenjumping, wat voor ons steeds een eer is om de voormalig wereldkampioen te mogen ontvangen.  Vandaag is in het nieuws bekend geraakt dat Jos even "out" is wegens medische problemen. We wensen hem en Marielle heel veel succes en goede moed toe bij de genezing.  

Ook in stal hebben we soms onze problemen.  Zo is onze kleine Eastside (El Torreo x Jacobien) al een tijdje in de kliniek van Gent.    Een gescheurde blaas die moest geopereerd worden.  Gelukkig heeft onze zus Wendy dat op tijd gezien, maar met de nodige complicaties nu al bijna 3 weken in de kliniek.  Een moeilijke start, maar als we daar later successen mee boeken, gaan we daar des te harder van genieten!  Al blij dat we hem normaal volgende week levend en wel mogen terug halen!  

Even gaan we die problemen vergeten, en kei hard mee supporteren ook voor de Belgen op het EK Voetbal, en voor onze Belgische jumpingploeg aan de start van CSIO Rotterdam. Ook halve Belg maar topvriend  Joe Clee mag daar zeker op onze steun rekenen.