27-01-2018

Terug in actie... Thibeau naar Lier voor een CSI in het Azelhof.

De voorbije weken hebben we de paarden een beetje rust gegeven, maar het was hoog tijd om weer in actie te komen.

Dan is het Azelhof in Lier voor ons de perfecte locatie.  Vorige week waren we er nog te gast voor de hengstenkeuring van het BWP.  Met Impress van Kattenheye Z hadden we zelf eentje ingeschreven,  hij toonde zich goed en mocht door tot zaterdag.  Ook al was zijn voorstelling op zaterdag best OK, voor de jury eindigde het BWP-hengstenkeuring verhaal op dat moment.
Ooit hebben we die ervaring ook gehad met onze hengst Jericho Dwerse Hagen, maar het is voor ons toch eerder in de piste dat het moet gebeuren.  We houden dus hoop op langere termijn...

Vorige week mocht Thibeau met Nono van de Withoeve mee doen bij de hengstencompetitie  in Lier, hij mocht alvast een nulrit achter zijn naam laten noteren.  Ook onze neef Jeroen de Winter deed het uitstekend met Nixon van het Meulenhof.
Bij de 7-jarigen was onze hoop gevestigd op Jeroen met Leandro VG, ze kregen fout op de laatste hindernis van de eerste fase.  Volgende manche staat geprogrammeerd op 10 februari in Opglabbeek (Sentower).  We zullen er terug graag bij zijn!

Thibeau maakte in Mechelen afscheid van zijn pony-periode.   Nadien maakten we de beslissing om onze Catherine de kans te geven met Cleo te beginnen trainen.  Momenteel heeft onze Cleo nog teveel kracht en energie, voor Catherine komt het nog iets te vroeg.    Dit weekend mocht Cleo dan nog eens mee richting het Azelhof voor de 1.20m proeven in de CSI**.    Daar deed ze al heel goede omlopen, maar telkens die ene pechfout onderweg.   Onze Freestyle van de Withoeve deed het prima met Evelyne Putters.   Op vrijdag werden ze 2e en zaterdag knap 3e na barrage.

Voor het zwaardere werk mag Thibeau dit weekend rekenen op Juragold Bormes en Jericho Dwerse Hagen.   Juragold begon op vrijdag alvast goed met een 6e plaats in de 1.35m proef.  In de 1.40m proef was Thibeau met Jericho onderweg voor een nulrit.   Hij kreeg al een luid applaus na de voorlaatste hindernis...; Maar er moest nog een hindernis genomen worden, en daar viel die balk... We onthouden de vorm die Jericho momenteel heeft, en laat ons die nog even mogen vasthouden...

Op zaterdag en zondag gaan ook de supporters het parcours goed memoriseren.  Vooral waar dan die laatste hindernis en de finish lijn is...

En hopelijk nog genieten van mooie sport in het Azelhof. Startlijsten en resultaten via deze link.

Met Matcho van d'Abdijhoeve (v. Cabrio van de Heffinck) is er na de Woodlands thuis al goed gewerkt.  Als 6-jarige moet hij zeker nog ervaring opdoen, en daarom mocht hij ook mee naar het Azelhof. Een super fijn paard om mee te werken, nog zijn energie in goede banen leiden.  Samen met de hulp van Dirk Demeersman komt dat zeker in orde!!